Kdaj ste nazadnje jedli res dobre, mehke buhteljne? Takšne kot jih znajo pripraviti naše mame in babice? Recept je preprost in ne potrebujete veliko kuharskega znanja, da jih pripravite.

Sestavine

  • 800 g bele moke
  • 40 g svežega kvasa
  • 400 ml mlačnega mleka
  • 1 celo jajce
  • 1 jajčni rumenjak
  • 100 ml olja
  • 50 g sladkorja
  • 1 vaniljev sladkor
  • ščep soli
  • naribana limonina lupinica

Postopek

V posodo za mešanje vlijemo mlačno mleko in dodamo razdrobljeni kvas. Premešamo in pustimo, da naraste na dvakratno količino, dodamo majhno žličko sladkorja, da vzpodbudimo rast. Nato dodamo vse ostale sestavine, razen moke ter dobro premešamo. Dodamo po žlicah moko in gnetemo, ko se vse sestavine povežejo, testo pustimo v posodi, da vzhaja in podvoji svojo velikost. Nato ga razvaljamo na pomokani površini in razrežemo na 20 enako velikih kvadratov. V vsak kvadrat damo marmelado (ali čokoladni namaz) in oblikujemo v kroglico. Nadevamo v prej naoljen pekač in pustimo vzhajati kroglice še pol ure. Pečemo do 40 minut na 180 stopinj predogreti pečici. Dober tek!

 


Zadnji prispevki

Prejšnji članek4 prednosti uporabe CBD olja (1. del)
Naslednji članekDieta po krvnih skupinah: Kaj jesti, glede na vašo krvno skupino, da boste izgubili kilograme?