Ti kotleti v fini omaki so pripravljeni čisto preprosto, poleg tega pa so izjemno mehki in imajo res popoln okus. Odlična ideja za kosilo.
Sestavine
- 4 telečji kotleti
- sol
- poper
- 1/2 čajne žličke rožmarina
- olje za cvrtje
- 300 ml paradižnikove omake
- 400 ml vode
- 1 žlica gladke moke
Priloga – pire krompir:
- 1 kg krompirja
- 50 g masla
- 150 ml mleka
- sol
Postopek
- Kotlete najprej z obeh strani naoljimo, nato solimo, popramo in potresemo z rožmarinom ter vse skupaj rahlo natremo.
- V široko ponev vlijemo olje, da pokrije dno in ga segrejemo.
- Kotlete na nizki temperaturi pražimo 5 minut na vsaki strani.
- Nato v ponev vlijemo paradižnikovo omako in polovično količino vode (200 ml).
- Rahlo premešamo in pustimo vreti 20 minut.
- Med tem časom kotlete občasno obrnemo in malo zalijemo s tekočino, v kateri so se dušili.
- V preostalih 200 ml vode vmešamo moko.
- Po 20 minutah vzamemo meso in v ponev stresemo stepeno moko ter vse premešamo.
- Meso vrnemo v ponev in pustimo, da se na majhnem ognju duši naslednjih 20 minut, kotlete občasno obračamo in zalivamo s tekočino, v kateri so se dušili.
- Za prilogo krompir olupimo, narežemo na kose in skuhamo v slani vodi.
- Krompir je kuhan, ko ga lahko prebijejo vilice.
- Krompir odcedimo in zmečkamo. Dodamo maslo in mleko ter vse skupaj dobro premešamo.