Ti kotleti v fini omaki so pripravljeni čisto preprosto, poleg tega pa so izjemno mehki in imajo res popoln okus. Odlična ideja za kosilo.

Sestavine

  • 4 telečji kotleti
  • sol
  • poper
  • 1/2 čajne žličke rožmarina
  • olje za cvrtje
  • 300 ml paradižnikove omake
  • 400 ml vode
  • 1 žlica gladke moke

Priloga – pire krompir:

  • 1 kg krompirja
  • 50 g masla
  • 150 ml mleka
  • sol

Postopek

  1. Kotlete najprej z obeh strani naoljimo, nato solimo, popramo in potresemo z rožmarinom ter vse skupaj rahlo natremo.
  2. V široko ponev vlijemo olje, da pokrije dno in ga segrejemo.
  3. Kotlete na nizki temperaturi pražimo 5 minut na vsaki strani.
  4. Nato v ponev vlijemo paradižnikovo omako in polovično količino vode (200 ml).
  5. Rahlo premešamo in pustimo vreti 20 minut.
  6. Med tem časom kotlete občasno obrnemo in malo zalijemo s tekočino, v kateri so se dušili.
  7. V preostalih 200 ml vode vmešamo moko.
  8. Po 20 minutah vzamemo meso in v ponev stresemo stepeno moko ter vse premešamo.
  9. Meso vrnemo v ponev in pustimo, da se na majhnem ognju duši naslednjih 20 minut, kotlete občasno obračamo in zalivamo s tekočino, v kateri so se dušili.
  10. Za prilogo krompir olupimo, narežemo na kose in skuhamo v slani vodi.
  11. Krompir je kuhan, ko ga lahko prebijejo vilice.
  12. Krompir odcedimo in zmečkamo. Dodamo maslo in mleko ter vse skupaj dobro premešamo.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Na sliki se skrivajo 3 sove, če jih najdete, imate oko za detajle
Naslednji članekKako prepoznati kačjo luknjo na vrtu in kaj storiti, če jo najdete