Le kdo nima rad dobro zapečenega in sočnega piščanca. Receptov za pripravo je veliko. Lahko ga naredite v omaki, lahko ga spanirate v pivskem testu, lahko pa ga spečete v pečici. Če želite ubiti dve muhi na en mah, mu dodate še krompir in celotno kosilo je pripravljeno.
Sestavine
- Piščančji file – 450 g
- Krompir – 500 g
- Jajca – 2 kos
- Smetana ali kisla smetana – 80 ml
- Suhi koper – 1 žlička
- Posušen mleti česen – 1/2 žličke (ali svež strok)
- Rastlinsko olje – 1 žlica
- Sol, mleti črni poper po okusu
Postopek
- Krompir olupimo in narežemo na oblice.
- Damo ga v skledo, zalijemo z vodo, solimo in kuhamo, dokler ne zavre. Kuhamo toliko časa, da je še vedno ‘al dente’.
- Pripravimo pekač, premažemo ga z maslom in vanj damo odcejen krompir.
- Piščančje fileje narežemo na koščke, jih posolimo, popramo, dodamo koper in olje ter dobro premešamo.
- Nadevamo na vrh krompirja v pekač.
- V skledi razbijemo 2 jajci, dodamo smetano, sol, malo česna, kopra in premešamo.
- Prelijemo čez meso in krompir.
- Pečemo v predogreti pečici na 200 stopinj približno 20 minut.
Video recept
Zadnji prispevki
- Recept za dietno skutno torto, ki ne vsebuje moke in sladkorja
- Neprijeten vonj čevljev bo izginil čez noč, dodati jim morate samo to stvar
- Optična iluzija: Samo 7 % ljudi lahko v 5 sekundah opazi rolko, skrito v garaži! Ste med njimi?
- Božanski polnjen krompir, če ga boste tako pripravili, vam ne bo žal
- Nista dovolj samo sol in voda pri kuhanju krompirja, dodati morate tudi to, da bo še bolj slasten
- Tedenski jedilnik: Ideje za kosilo za tekoči teden #55