Le kdo nima rad dobro zapečenega in sočnega piščanca. Receptov za pripravo je veliko. Lahko ga naredite v omaki, lahko ga spanirate v pivskem testu, lahko pa ga spečete v pečici. Če želite ubiti dve muhi na en mah, mu dodate še krompir in celotno kosilo je pripravljeno.

Sestavine

  • Piščančji file – 450 g
  • Krompir – 500 g
  • Jajca – 2 kos
  • Smetana ali kisla smetana – 80 ml
  • Suhi koper – 1 žlička
  • Posušen mleti česen – 1/2 žličke (ali svež strok)
  • Rastlinsko olje – 1 žlica
  • Sol, mleti črni poper po okusu

Postopek

  • Krompir olupimo in narežemo na oblice.
  • Damo ga v skledo, zalijemo z vodo, solimo in kuhamo, dokler ne zavre. Kuhamo toliko časa, da je še vedno ‘al dente’.
  • Pripravimo pekač, premažemo ga z maslom in vanj damo odcejen krompir.
  • Piščančje fileje narežemo na koščke, jih posolimo, popramo, dodamo koper in olje ter dobro premešamo.
  • Nadevamo na vrh krompirja v pekač.
  • V skledi razbijemo 2 jajci, dodamo smetano, sol, malo česna, kopra in premešamo.
  • Prelijemo čez meso in krompir.
  • Pečemo v predogreti pečici na 200 stopinj približno 20 minut.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekAli lahko vzgojite rastlino paradižnika iz narezanega paradižnika?
Naslednji članekInovativen način, s katerim lahko letos okrasite vaše velikonočne pirhe