Če si v vročih dneh zaželite lažjih obrokov, brez veliko mesa, je tu zelenjava, ki bo za idealen obrok. Čičerika je hranljiva in hvaležna za kombiniranje z drugimi sestavinami, zato so polpeti iz nje idealni za različne okuse.
Sestavine
- 400 g kuhane čičerike (1 pločevinka)
- 1 paprika
- 1 glavica čebule
- 2 stroka česna
- 1 korenček
- suha zelišča
- poper
- krušne drobtine
- list peteršilja
Postopek
- Kuhano čičeriko iz konzerve pretlačite ali zmiksajte. Če kuhate čičeriko, je večer pred kuhanjem ne pozabite namočiti v vodi.
- Papriko, obe vrsti korenčka in čebulo drobno naribamo, peteršilj pa drobno sesekljamo.
- Vse skupaj premešamo, dodamo drobtine, začinimo in premešamo.
- Iz zmesi oblikujemo polpete, jih povaljamo v moki in ocvremo na segretem olju.
- Polpete hranite na papirnati brisači, da se odvečno olje odcedi, nato postrezite s prilogo ali solato, lahko pa naredite tudi hamburgerje s prilogami po želji.