Če si v vročih dneh zaželite lažjih obrokov, brez veliko mesa, je tu zelenjava, ki bo za idealen obrok. Čičerika je hranljiva in hvaležna za kombiniranje z drugimi sestavinami, zato so polpeti iz nje idealni za različne okuse.

Sestavine

  • 400 g kuhane čičerike (1 pločevinka)
  • 1 paprika
  • 1 glavica čebule
  • 2 stroka česna
  • 1 korenček
  • suha zelišča
  • poper
  • krušne drobtine
  • list peteršilja

Recept: Čičerikini polpeti, brezmesna jed z veliko okusa

Postopek

  • Kuhano čičeriko iz konzerve pretlačite ali zmiksajte. Če kuhate čičeriko, je večer pred kuhanjem ne pozabite namočiti v vodi.
  • Papriko, obe vrsti korenčka in čebulo drobno naribamo, peteršilj pa drobno sesekljamo.
  • Vse skupaj premešamo, dodamo drobtine, začinimo in premešamo.
  • Iz zmesi oblikujemo polpete, jih povaljamo v moki in ocvremo na segretem olju.
  • Polpete hranite na papirnati brisači, da se odvečno olje odcedi, nato postrezite s prilogo ali solato, lahko pa naredite tudi hamburgerje s prilogami po želji.

Zadnji prispevki

Prejšnji članek6 trikov za enostavno čiščenje preprog
Naslednji članekKopalnico čistite narobe. Tako bi jo morali čistit, da bi bilo prav