Če imate radi jedi na žlico, potem je tale obara kot nalašč za vas. Pripravite jo z malo truda, okus pa je odličen.

Sestavine

  • 500 g telečjega mesa (najbolje iz plečeta)
  • Zelenjava: krompir, čebula, koren zelene, korenje
  • Začimbe: poper v zrnu, sol, zelenjava, lovorov list, paprika, peteršilj
  • moka 4 žlice
  • jajce 1 kos
  • kisla smetana 1 žlica

Postopek

  • Na samem začetku bomo pripravili in narezali zelenjavo: en krompir, dva korenčka, eno čebulo in koren zelene. Prav tako narežemo teletino na kocke.
  • Na olju 5 minut pražimo čebulo in dodamo teletino. Dušimo skupaj 15 minut.
  • V ponev dodamo 2 litra vode in na drobno narezano zelenjavo: krompir, korenje, koren zelene. Dodamo 2 – 3 lovorjeve liste in nekaj zrn popra.
  • Kuhamo 2 uri brez dodajanja vode na majhnem ognju. Občasno seveda premešamo.
  • Naredimo hladno prežganje: 4 žlice moke, 1 žlica paprike in vode – dobro premešamo in dodamo v ponev med mešanjem juhe.
  • Kuhamo še 15 minut.
  • Proti koncu dodamo peteršilj.
  •  Juho odstavimo s krožnika in v drugi posodi ločimo en rumenjak ter dodamo žlico kisle smetane. Dobro premešamo in ob rahlem mešanju dodamo v juho.

OPOMBA: Med dodajanjem jajc in kisle smetane juha ne sme biti na štedilniku.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekRecept: Tako pripravite domač višnjev liker (višnjevec)
Naslednji članekAli čokolada povzroča akne in kako ustaviti izbruhe po zaužitju