Te lososove polpete so okusna jed, ki je preprosta za pripravo. So odlična predjed z najljubšo omako ali glavna jed za kosilo ali večerjo, ki jo dopolnite s prilogo.

Sestavine

  • 500 g lososovih filejev brez kosti
  • 1 manjša rdeča paprika
  • 4 mlade čebule
  • 2 stroka česna, mleta
  • 2 žlici svežega peteršilja, sesekljanega
  • 1 žlica svežega kopra, sesekljanega
  • 50 g drobtin
  • 3/4 žličke soli
  • limonina lupina
  • 1 žlica (15 g) limoninega soka
  • 2 veliki jajci
  • 1 žlica (15 g) Worcestershire omake
  • mleti črni poper

Za peko

  • 3 žlice kokosovega olja za cvrtje
  • 50 g drobtin

Postopek

  1. Vzemite fileje lososa, odstranite kožo in narežite na koščke.
  2. Koščke lososa prenesite v posodo kuhinjskega robota in jih nekaj sekund obdelujte.
  3. Losos mora biti zmlet, vendar mora imeti še vedno majhne vidne koščke.
  4. Mletega lososa prenesite v veliko skledo.
  5. Zeleno čebulo in rdečo papriko sesekljajte in dodajte mletemu lososu.
  6. Dodate ostale sestavine, sesekljan česen, svež peteršilj in koper, limonin sok in lupinico, worcestrsko omako, sol in poper, drobtine in jajca.
  7. Z lopatko vse skupaj premešajte.
  8. Na krožnik dodajte ⅓ skodelice krušnih drobtin.
  9. V ponvi proti prijemanju na srednjem ognju segrejte približno 1 žlico olja.
  10. Z žlicami zajemajte lososovo mešanico, jo sploščite z rokami in na obeh straneh prekrijte z drobtinami.
  11. Vsako lososovo polpeto pecite približno 3 minute ali dokler ni dno zlato in hrustljavo.
  12. Obrnite in pecite še 3 minute na drugi strani.
  13. Prenesite na papirnate brisače, da odteče odvečno olje.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Samo geniji bodo opazili še 3 skrite obraze na tej sliki
Naslednji članek5 trikov, s katerimi boste spekli tanke, mehke in okusne palačinke