Te lososove polpete so okusna jed, ki je preprosta za pripravo. So odlična predjed z najljubšo omako ali glavna jed za kosilo ali večerjo, ki jo dopolnite s prilogo.
Sestavine
- 500 g lososovih filejev brez kosti
- 1 manjša rdeča paprika
- 4 mlade čebule
- 2 stroka česna, mleta
- 2 žlici svežega peteršilja, sesekljanega
- 1 žlica svežega kopra, sesekljanega
- 50 g drobtin
- 3/4 žličke soli
- limonina lupina
- 1 žlica (15 g) limoninega soka
- 2 veliki jajci
- 1 žlica (15 g) Worcestershire omake
- mleti črni poper
Za peko
- 3 žlice kokosovega olja za cvrtje
- 50 g drobtin
Postopek
- Vzemite fileje lososa, odstranite kožo in narežite na koščke.
- Koščke lososa prenesite v posodo kuhinjskega robota in jih nekaj sekund obdelujte.
- Losos mora biti zmlet, vendar mora imeti še vedno majhne vidne koščke.
- Mletega lososa prenesite v veliko skledo.
- Zeleno čebulo in rdečo papriko sesekljajte in dodajte mletemu lososu.
- Dodate ostale sestavine, sesekljan česen, svež peteršilj in koper, limonin sok in lupinico, worcestrsko omako, sol in poper, drobtine in jajca.
- Z lopatko vse skupaj premešajte.
- Na krožnik dodajte ⅓ skodelice krušnih drobtin.
- V ponvi proti prijemanju na srednjem ognju segrejte približno 1 žlico olja.
- Z žlicami zajemajte lososovo mešanico, jo sploščite z rokami in na obeh straneh prekrijte z drobtinami.
- Vsako lososovo polpeto pecite približno 3 minute ali dokler ni dno zlato in hrustljavo.
- Obrnite in pecite še 3 minute na drugi strani.
- Prenesite na papirnate brisače, da odteče odvečno olje.