V trenutnih časih pogosto pozabimo, da nas jedi na žlico najbolje pogrejejo in nasitijo. Zdi se, kot da so “malo iz mode”, čeprav še vedno veljajo za zelo zdrave in okusne. Danes vam predstavljamo recept za enolončnico iz leče, ki še nikogar ni razočarala.

Sestavine

  • 2 skodelice leče
  • 250 g čebule
  • olivno olje
  • 2 stroka česna
  • 120 g zelene
  • 150 g korenčka
  • 3 paradižniki
  • žlica kumine, koriandra in paprike
  • žlička popra, čilijevih kosmičev, soli
  • 10 skodelic tople vode
  • 0,5 l zelenjavne jušne osnove
  • limonina lupinica
  • sok ene limone

Postopek

  • Preden se lotimo priprave enolončnice, lečo namočimo v vodi za 30 minut.
  • Čebulo sesekljamo (najlažje to storite tako).
  • V lonec damo nekaj olivnega olja in pražimo dokler ne karamelizira.
  • Dodamo še sesekljani česen, zeleno (120 g) in dva nasekljana korenčka.
  • Pražimo in mešamo nekaj minut.
  • Dodamo na kocke narezan paradižnik in premešamo.
  • Precedimo lečo in jo dodamo v lonec.
  • Pripravimo vse začimbe in jih dodamo v lonec.
  • Zalijemo s toplo vodo in jušno osnovo.
  • Kuhamo 40 minut na zmernem ognju.
  • Če želimo gosto enolončnico, nekaj zelenjave odstranimo iz lonca ter spasiramo in vrnemo nazaj.
  • Tik pred koncem v enolončnico dodamo še malo limonine lupinice, sok ene limone in sesekljani peteršilj.

Video recept

 


Zadnji prispevki

Prejšnji članekKatere sadike lahko začnemo vzgajati že v februarju?
Naslednji članekRecept: Sladica v 15 minutah


1 komentar

Comments are closed.