Recept za filane paprike, kot jim rečemo po domače, iz pečice. Točno takšne kot so jih pripravljale naše babice. Zraven lahko postrežete še pire krompir (upoštevajte ta navodila pri pripravi, da bo res odličen) in kosilo je pripravljeno.

Sestavine

  • 8 velikih paprik
  • 400 g mletega mesa
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 1 korenček
  • 2 žlici rastlinskega olja
  • 50 g predkuhanega riža
  • rdeča paprika, sol in poper
  • 1 jajce
  • 200 ml vode
  • 1 žlica moke
  • 200 ml paradižnikovih pelatov
  • paradižnik narezan na rezine

 

Postopek

  • Najprej v ponvi prepražimo sesekljano čebulo in nariban korenček, proti koncu dodamo še sesekljan česen. Ko se sestavine podušijo, jih dodamo h kuhanemu rižu. Dodamo še mleto meso, rdečo papriko, sol, poper in eno jajce ter dobro premešamo, da se sestavine povežejo.
  • V 200 ml vode dodamo žlico moke (dobro premešamo) in 200 ml paradižnikovih pelatov. Postavimo na stran.
  • Paprikam odstranimo pecelj in notranjost ter jih dobro speremo, da v notranjosti ne ostanejo semena. Nato jih napolnimo z mesno mešanico skoraj do vrha, na vrh dodamo rezino paradižnika ter papriko položimo v pekač. Prelijemo z mešanico moke, vode in paradižnikovih pelatov ter postavimo v pečico.
  • Pečemo na 200 stopinjah dobro uro.

Video recept:

NE SPREGLEJTE: Jedi na žlico, ki bodo fino pogrele vaše želodce (več kot 10 receptov)


Zadnji prispevki

Prejšnji članekKako kockanje vpliva na vsakodnevno življenje?
Naslednji članekOzimnica: Bolgarska solata (najboljša solata za zimske dni)