V hladnejših dneh velikokrat pripravimo fine enolončnice, ena najljubših pa je grahova z knedlčki. Odlična domača jed je popolnega okusa, zato jo obožujejo tudi tisti, ki niso veliki ljubitelji jedi na žlico.
Sestavine
- 400 g zamrznjenega graha
- 50 ml sončničnega olja
- 1 velika čebula
- 100 g korenine zelene
- 2 velika korenčka
- 400 g govejega vratu
- 400 g narezanih paradižnikov iz pločevinke
- 500 ml vode
- poper
- sol
- 2 jajci
- 5 žlic gladke moke
Postopek
- Rdečo čebulo olupimo in narežemo na majhne koščke.
- Korenino zelene olupimo in prav tako narežemo na majhne koščke.
- Korenček očistimo in narežemo na enake kose kot korenino zelene.
- Meso narežemo na približno 1 centimeter velike kose.
- V večjo posodo vlijemo olje in ga segrejemo.
- Na vroče olje dodamo narezano čebulo, zeleno in korenček.
- Med mešanjem dušimo približno 10 minut.
- Nato damo meso v posodo in ga med mešanjem dušimo še 10 minut.
- Po 10 minutah stresemo grah, premešamo, pokrijemo in dušimo 5 minut.
- Dodamo narezan paradižnik, vse ponovno premešamo in pokrito dušimo 5 minut.
- Zalijemo z vodo in dobro premešamo.
- Enolončnico solimo in popramo ter ponovno premešamo.
- Pokrijemo in pustimo kuhati 15 minut.
- Medtem ko se grah duši, naredite mešanico za knedle.
- V skledo razbijemo jajca, jih solimo in stepemo.
- Dodamo moko in z rahlimi krožnimi gibi naredimo enotno zmes.
- Zmes pustimo počivati približno 10 minut.
- Po 15 minutah kuhanja enolončnico odkrijemo in vanjo pomočimo žlico.
- Tako se mešanica za knedle ne bo prijela na žličko in jo bo lažje odstraniti z nje.
- Z žlico zajamemo malo mešanice in jo spustimo v skledo z grahom.
- Ko porabimo vso zmes, pokrito kuhamo še 10 minut.
- Po 10 minutah ponev odstavimo z ognja in pustimo jed počivati približno 10 minut preden jo postrežemo.
- Jed na krožniku okrasimo s peteršiljem.
Video recept
Zadnji prispevki
- Pita s hruškami in jabolki vas bo navdušila
- Optična iluzija: Na sliki je zdravnik, vendar tudi dva njegova pacienta, ju najdete?
- Ta krompirjeva solata je tako dobra, da se boste vprašali, zakaj je niste že prej pripravili
- Trik izkušenih kuharjev, s katerim bo krompir hitreje kuhan in ne bo razpadel
- Džuveč riž – edini recept, ki ga boste potrebovali za to slastno jed
- Optična iluzija: Lahko med kopico sadja najdete sir?