V hladnejših dneh velikokrat pripravimo fine enolončnice, ena najljubših pa je grahova z knedlčki. Odlična domača jed je popolnega okusa, zato jo obožujejo tudi tisti, ki niso veliki ljubitelji jedi na žlico.

Sestavine

  • 400 g zamrznjenega graha
  • 50 ml sončničnega olja
  • 1 velika čebula
  • 100 g korenine zelene
  • 2 velika korenčka
  • 400 g govejega vratu
  • 400 g narezanih paradižnikov iz pločevinke
  • 500 ml vode
  • poper
  • sol
  • 2 jajci
  • 5 žlic gladke moke

Postopek

  • Rdečo čebulo olupimo in narežemo na majhne koščke.
  • Korenino zelene olupimo in prav tako narežemo na majhne koščke.
  • Korenček očistimo in narežemo na enake kose kot korenino zelene.
  • Meso narežemo na približno 1 centimeter velike kose.
  • V večjo posodo vlijemo olje in ga segrejemo.
  • Na vroče olje dodamo narezano čebulo, zeleno in korenček.
  • Med mešanjem dušimo približno 10 minut.
  • Nato damo meso v posodo in ga med mešanjem dušimo še 10 minut.
  • Po 10 minutah stresemo grah, premešamo, pokrijemo in dušimo 5 minut.
  • Dodamo narezan paradižnik, vse ponovno premešamo in pokrito dušimo 5 minut.
  • Zalijemo z vodo in dobro premešamo.
  • Enolončnico solimo in popramo ter ponovno premešamo.
  • Pokrijemo in pustimo kuhati 15 minut.
  • Medtem ko se grah duši, naredite mešanico za knedle.
  • V skledo razbijemo jajca, jih solimo in stepemo.
  • Dodamo moko in z rahlimi krožnimi gibi naredimo enotno zmes.
  • Zmes pustimo počivati ​​približno 10 minut.
  • Po 15 minutah kuhanja enolončnico odkrijemo in vanjo pomočimo žlico.
  • Tako se mešanica za knedle ne bo prijela na žličko in jo bo lažje odstraniti z nje.
  • Z žlico zajamemo malo mešanice in jo spustimo v skledo z grahom.
  • Ko porabimo vso zmes, pokrito kuhamo še 10 minut.
  • Po 10 minutah ponev odstavimo z ognja in pustimo jed počivati ​​približno 10 minut preden jo postrežemo.
  • Jed na krožniku okrasimo s peteršiljem.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija za test IQ-ja: Samo 5 % jih lahko opazi pando na sliki v 9 sekundah!
Naslednji članekNajmočnejši naravni probiotiki: Skrivnost dobre prebave in imunosti je v tej hrani