Če želite speči okusno pecivo, ki je hitro pripravljeno in bo navdušilo goste ali družinske člane, pripravite tole makovo pecivo.
Sestavine
- BISKVIT:
- 3 jajca
- 180 g sladkorja
- 150 ml olja
- 150 ml mleka
- 150 g moke
- 1/2 pecilnega praška
- 150 g makovih semen
- ČOKOLADNA GLAZURA:
- 3 žlice vode
- 3 žlice sladkorja
- 100 g čokolade
- 80 g margarine ali masla
Postopek
- Model 21 x 36 cm naoljite in pomokajte.
- Moko zmešamo s pecilnim praškom.
- V ločeni skledi dodajte jajca in sladkor, spenite.
- Dodamo mleko in olje, na kratko premešamo.
- Nato dodamo pripravljeno moko in mak, zmešamo z metlico.
- Zmes razporedite v pripravljen model.
- Postavimo v pečico, ogreto na 180 stopinj, za 25 minut.
- Pečen biskvit namočimo z vročim mlekom.
- V lonec dodamo narezano margarino ali maslo, čokolado (narezano ali na kapljice), sladkor in vodo.
- Stopite pri nizki temperaturi.
- Takoj prelijemo čez biskvit.
- Torto postavimo v hladilnik.