To so klasični krhki piškoti, napolnjeni z marmelado, ki bodo navdušili vse sladkosnede. Kombinacija maslene teksture in sladke marmelade je popolna za praznike ali kadarkoli si zaželite nekaj posebnega.

Sestavine

  • 225 g masla, zmehčanega
  • 3/4 skodelice sladkorja
  • 2 žlički vanilijevega ekstrakta
  • 1 veliko jajce, sobne temperature (približno 50-55 g)
  • 2,5 skodelice navadne moke
  • 1/4 žličke kuhinjske soli
  • 1/2 skodelice jagodne, malinove ali druge marmelade (dobro premešane, da je gladka)

NAREDITE TUDI: Domači piškoti na strojček, odličen recept

Postopek

  1. Pečico segrejte na 180 °C.
  2. 2 pekača obložite s papirjem za peko.
  3. Maslo in sladkor stepajte z električnim mešalnikom pri srednji hitrosti, dokler ne postaneta kremasta (približno 1,5 minute).
  4. Dodajte vanilijo, jajce in sol ter stepajte še 20 sekund, dokler ni vse dobro povezano.
  5. Postopoma dodajajte moko in jo vmešajte, dokler ni vidnih belih sledi. Zmes bo rahlo drobljiva, a bo postala gladka pri oblikovanju.
  6. Z jedilno žlico zajemite testo (približno 1 jedilno žlico na piškot) in ga tesno stisnite, nato pa oblikujte kroglice (premera približno 3 cm).
  7. Kroglice nežno sploščite (debelina približno 1,25 cm) in s palcem naredite vdolbino na sredini.
  8. Položite piškote na pripravljene pekače, med njimi pustite 3,5 cm razmika.
  9. Vsako vdolbino napolnite z rahlo zvrhano 1/2 čajne žličke marmelade.
  10. Pecite 14 minut, dokler robovi niso svetlo zlati in površina piškotov bledo zlate barve.
  11. Piškote pustite, da se popolnoma ohladijo na pladnju – osnove se bodo med hlajenjem utrdile.

Video recept

 

NAREDITE TUDI: Recept za arašidove piškote iz 2 sestavin


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOdlični načini, kako odstraniti vonj po čebuli z rok
Naslednji članekRecept: Piščanec v kremni gorčični omaki, ki navduši vse