Sladice s hruškami so redke, vendar zato nič manj okusne. Odlično se podajo v puhast kolač in obljubimo, da vam bo všeč.

Sestavine

  • 4 jajca
  • 150 ml olja
  • 150 ml vode
  • 250 g navadne moke
  • 1 pecilni prašek
  • 200 g sladkorja
  • 1 vanilijev sladkor
  • 1 kg hrušk
  • 1 čajna žlička cimeta
  • sladkor v prahu za dekoracijo (po želji)

Postopek

  • V večjo posodo za mešanje razbijte jajca in jih na kratko stepite z mešalnikom.
  • Prilijemo olje in vodo ter vse skupaj še enkrat na kratko premešamo.
  • V drugo posodo stresemo moko, pecilni prašek, sladkor in vanilijev sladkor.
  • Vse ročno premešamo.
  • Mešanico naenkrat vlijemo v posodo z jajci, oljem in vodo ter mešamo toliko časa, da se sestavine dobro povežejo.
  • Zmes bo tekoča.
  • Oprane hruške olupimo in izkoščičimo, nato pa jih narežemo na kocke.
  • Nato nanje potresemo cimet in vse skupaj dobro premešamo.
  • Pekač 33×19 cm namastimo in pomokamo.
  • Biskvitno zmes vlijemo v pekač, nato pa po njej potresemo narezane hruške.
  • Po potrebi koščke sadja, ki preveč štrlijo, potisnemo v zmes za biskvit.
  • Kolač pečemo v pečici, ogreti na 180 stopinj, 40 minut.
  • Ohlajeno potresemo s sladkorjem v prahu, narežemo in postrežemo.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOdpoklic izdelka: Umik moke zaradi prisotnosti žitnih škodljivcev
Naslednji članekKako dolgo lahko hranite jajca izven hladilnika?