Sladice s hruškami so redke, vendar zato nič manj okusne. Odlično se podajo v puhast kolač in obljubimo, da vam bo všeč.
Sestavine
- 4 jajca
- 150 ml olja
- 150 ml vode
- 250 g navadne moke
- 1 pecilni prašek
- 200 g sladkorja
- 1 vanilijev sladkor
- 1 kg hrušk
- 1 čajna žlička cimeta
- sladkor v prahu za dekoracijo (po želji)
Postopek
- V večjo posodo za mešanje razbijte jajca in jih na kratko stepite z mešalnikom.
- Prilijemo olje in vodo ter vse skupaj še enkrat na kratko premešamo.
- V drugo posodo stresemo moko, pecilni prašek, sladkor in vanilijev sladkor.
- Vse ročno premešamo.
- Mešanico naenkrat vlijemo v posodo z jajci, oljem in vodo ter mešamo toliko časa, da se sestavine dobro povežejo.
- Zmes bo tekoča.
- Oprane hruške olupimo in izkoščičimo, nato pa jih narežemo na kocke.
- Nato nanje potresemo cimet in vse skupaj dobro premešamo.
- Pekač 33×19 cm namastimo in pomokamo.
- Biskvitno zmes vlijemo v pekač, nato pa po njej potresemo narezane hruške.
- Po potrebi koščke sadja, ki preveč štrlijo, potisnemo v zmes za biskvit.
- Kolač pečemo v pečici, ogreti na 180 stopinj, 40 minut.
- Ohlajeno potresemo s sladkorjem v prahu, narežemo in postrežemo.
Video recept
Zadnji prispevki
- Recept za črno-bele piškote. Odlični za praznike, da popestrijo pladenj s piškoti
- Optična iluzija: Samo genij lahko najde številko 1678 v 12 sekundah
- Recept za najboljšo domačo vročo čokolado
- Trik, s katerim boste zjutraj hitro odmrznili zaledenelo steklo na avtomobilu