Sladice s hruškami so redke, vendar zato nič manj okusne. Odlično se podajo v puhast kolač in obljubimo, da vam bo všeč.
Sestavine
- 4 jajca
- 150 ml olja
- 150 ml vode
- 250 g navadne moke
- 1 pecilni prašek
- 200 g sladkorja
- 1 vanilijev sladkor
- 1 kg hrušk
- 1 čajna žlička cimeta
- sladkor v prahu za dekoracijo (po želji)
Postopek
- V večjo posodo za mešanje razbijte jajca in jih na kratko stepite z mešalnikom.
- Prilijemo olje in vodo ter vse skupaj še enkrat na kratko premešamo.
- V drugo posodo stresemo moko, pecilni prašek, sladkor in vanilijev sladkor.
- Vse ročno premešamo.
- Mešanico naenkrat vlijemo v posodo z jajci, oljem in vodo ter mešamo toliko časa, da se sestavine dobro povežejo.
- Zmes bo tekoča.
- Oprane hruške olupimo in izkoščičimo, nato pa jih narežemo na kocke.
- Nato nanje potresemo cimet in vse skupaj dobro premešamo.
- Pekač 33×19 cm namastimo in pomokamo.
- Biskvitno zmes vlijemo v pekač, nato pa po njej potresemo narezane hruške.
- Po potrebi koščke sadja, ki preveč štrlijo, potisnemo v zmes za biskvit.
- Kolač pečemo v pečici, ogreti na 180 stopinj, 40 minut.
- Ohlajeno potresemo s sladkorjem v prahu, narežemo in postrežemo.
Video recept
Zadnji prispevki
- Optična iluzija: Nekje na sliki jesenske pojedine se skriva sladoled, ga lahko najdete?
- Recept za slastne muffine z limono in makom, ki navdušijo vsakogar
- To so živila, ki jih nikoli ne postavite v vrata hladilnika, zagotovo se bodo pokvarila
- Ali poznate te neverjetne lastnosti kefirja?
- Slastna mineštra z zelenjavo in slanino za hladne dni
- Optična iluzija: Če imate visok IQ, boste list brez para našli v 10 sekundah