Prišla je jesen in z njo naj zadiši po toplem jesenskem pecivu. Zagotovo ste založeni z različnimi jesenskimi sadeži, med katerimi je tudi kaki.

Sestavine

  • 3 kakiji
  • 100 g masla
  • 1 žlica medu
  • 2 jajci
  • 200 g moke
  • 1 čajna žlička cimeta
  • 1 čajna žlička muškatnega oreščka
  • 1 čajna žlička sode bikarbone
  • 1 ščepec soli
  • 100 g mletih orehov

Postopek

  1. Kaki očistimo in pretlačimo v pire.
  2. Maslo z medom stopimo in dodamo kakijevemu pireju.
  3. Dodamo ostale sestavine in pečemo v pečici pri 175°C eno uro.
  4. Postrezite z vaniljevim sladoledom, javorjevim sirupom ali medom.

 


Zadnji prispevki

Prejšnji članekZimski čas: Premikanje ure moti človekov naravni ritem in povzroča zdravstvene težave
Naslednji članekTedenski jedilnik: Ideje za kosilo za tekoči teden #32