Popoln prigrizek za zabave ali zgolj razvajanje doma. Z dvojno plastjo paniranja so neverjetno hrustljave, medtem ko notranjost ostane prijetno mehka in sirasta. Postrezite jih s svojo najljubšo omako in uživajte v vsakem grižljaju.

Sestavine

  • 450 g mozzarelle (ali pasterizirane mozzarelle), narezane na palčke
  • 3 jajca
  • 3/4 skodelice sladke smetane
  • 2 1/4 skodelice drobtin
  • 3/4 skodelice sveže naribanega parmezana (Parmiggiano Reggiano)
  • 2 žlički granuliranega česna
  • 1 žlica italijanskih začimb
  • 1/2 skodelice bele moke
  • Sol in poper po okusu
  • Rastlinsko olje za cvrtje

Priprava

  1. V skledi zmešajte jajca, sladko smetano, sol in poper ter postavite na stran.
  2. V plitvi posodi zmešajte drobtine, parmezan, česen, italijanske začimbe, sol in poper ter postavite na stran.
  3. Na krožniku pripravite moko, ki jo začinite z malo soli in popra ter dobro premešajte.
  4. Vsak košček mozzarelle povaljajte v moki, nato ga pomočite v jajčno zmes in dobro povaljajte v mešanici drobtin.
  5. Postopek ponovite tako, da vsak mozzarella palček še enkrat pomočite v jajčno zmes in ponovno povaljate v drobtinah, da dobite dvojno plast paniranja.
  6. Palčke položite na pladenj in jih postavite v zamrzovalnik za najmanj nekaj ur.
  7. V velikem loncu segrejte olje na 190°C.
  8. Mozzarella palčke v serijah ocvrite v vročem olju, občasno jih obrnite, da postanejo enakomerno zlato rjavi in hrustljavi.
  9. Odvečno olje odcedite na krožniku, obloženem s papirnato brisačo, in jih takoj postrezite.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Imate odličen vid, če na sliki vidite jelena
Naslednji članek7 stvari, ki jih niste vedeli o Eifflovem stolpu