Popoln prigrizek za zabave ali zgolj razvajanje doma. Z dvojno plastjo paniranja so neverjetno hrustljave, medtem ko notranjost ostane prijetno mehka in sirasta. Postrezite jih s svojo najljubšo omako in uživajte v vsakem grižljaju.
Sestavine
- 450 g mozzarelle (ali pasterizirane mozzarelle), narezane na palčke
- 3 jajca
- 3/4 skodelice sladke smetane
- 2 1/4 skodelice drobtin
- 3/4 skodelice sveže naribanega parmezana (Parmiggiano Reggiano)
- 2 žlički granuliranega česna
- 1 žlica italijanskih začimb
- 1/2 skodelice bele moke
- Sol in poper po okusu
- Rastlinsko olje za cvrtje
Priprava
- V skledi zmešajte jajca, sladko smetano, sol in poper ter postavite na stran.
- V plitvi posodi zmešajte drobtine, parmezan, česen, italijanske začimbe, sol in poper ter postavite na stran.
- Na krožniku pripravite moko, ki jo začinite z malo soli in popra ter dobro premešajte.
- Vsak košček mozzarelle povaljajte v moki, nato ga pomočite v jajčno zmes in dobro povaljajte v mešanici drobtin.
- Postopek ponovite tako, da vsak mozzarella palček še enkrat pomočite v jajčno zmes in ponovno povaljate v drobtinah, da dobite dvojno plast paniranja.
- Palčke položite na pladenj in jih postavite v zamrzovalnik za najmanj nekaj ur.
- V velikem loncu segrejte olje na 190°C.
- Mozzarella palčke v serijah ocvrite v vročem olju, občasno jih obrnite, da postanejo enakomerno zlato rjavi in hrustljavi.
- Odvečno olje odcedite na krožniku, obloženem s papirnato brisačo, in jih takoj postrezite.
Video recept
Zadnji prispevki
- Če je vaša denarnica te barve – jo takoj zamenjajte
- Optična iluzija: Vam uspe najti hiško, ki se razlikuje od ostalih?
- Za spremembo ražnjiče pripravite na takšen način, všeč bodo vsem
- Pospešite cvetenje svojih vrtnic: Kar običajno vržete v smeti, zakopljite v zemljo
- Napake, ki jih vsi delamo pri peki palačink in zato niso tako okusne
- Kako odstraniti klopa in kaj storiti, če se glava zagozdi?