Kinder maxi king so čokoladice, ki jih mnogi obožujejo, zato hočejo nekaj podobnega pripraviti tudi doma. No, sedaj je to mogoče, predstavljamo vam recept za to božansko pecivo.

Sestavine

Piškotno dno:

  • 150 g mletih piškotov
  • 80 ml mleka
  • 100 margarine ali masla
  • 80 g sladkorja
  • 100 g čokolade za kuhanje

Karamela:

  • 200 g sladkorja
  • 200 ml smetane za stepanje
  • 1 čajna žlička vaniljeve arome
  • ščepec soli
  • 50 g margarine ali masla

Krema:

  • 500 ml smetane za stepanje
  • 500 g mascarpone sira
  • 1 žlica vanilijeve arome

Ganache:

  • 200 ml smetane za stepanje
  • 200 g čokolade za kuhanje

Dekoracija:

  • približno 100 g sesekljanih lešnikov

Postopek

  1. V lonec dodamo sladkor in ga stopimo na nizki temperaturi.
  2. Ko se stopi, dodamo smetano za stepanje in mešamo, dokler se sladkor ponovno ne stopi.
  3. Nato dodamo vanilijevo aromo, ščepec soli in margarino ali maslo.
  4. Mešamo, dokler se maslo ne stopi.
  5. Odstavimo in pustimo, da se ohladi.
  6. V lonec dodamo margarino ali maslo, narezano čokolado za kuhanje, sladkor in zalijemo z mlekom.
  7. Sestavine damo kuhat na nizko temperaturo, dokler se ne stopijo.
  8. Ko je končano, ga odstavite.
  9. V skledo dodamo mlet biskvit in v sredini naredimo jamico ter dodamo pripravljene sestavine. Vse združimo.
  10. Na pladenj položimo obroč s premerom 26 cm, po katerem razporedimo zmes.
  11. Podlago postavimo v hladilnik, da se strdi.

PRIPRAVA KREME

  1. V skledo dodamo mascarpone sir, aromo vanilije in stepeno smetano.
  2. Sestavine zmešamo z mešalnikom, da je krema čvrsta.
  3. Polovico kreme namažemo na pripravljeno podlago.
  4. Z brizgalko nanesemo 2-3 kroge po modelu, stran poravnamo z lopatko, tako da na sredini ostane vdolbina.3. Po sredini namažemo karamelo.
  5. 4. Nato z brizgalko nanesimo kremo in jo porazdelimo.
  6. Postavimo v hladilnik za vsaj 2 uri, da se strdi.
  7. Od ohlajene torte z nožem ločimo obroč.

PRIPRAVA DEKORACIJE

  1. Za ganache v skledo dodamo čokolado za kuhanje in prelijemo s stepeno smetano.
  2. Stopimo v mikrovalovni pečici ali na pari.
  3. Prelijemo čez celotno torto.
  4. Torto potresemo s hrustljavimi sesekljanimi lešniki.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekKaj vidite najprej na tej optični iluziji? To razkrije vaše lastnosti
Naslednji članekMafini z jajci in slanino pripravljeni v 15 minutah