Se spomnite mehkih kifeljčkov, ki smo jih jedli kot otroki? Danes jih že težko dobimo v trgovinah ali pekarnah, a nič zato. Izbrskali in preizkusili smo recept, ki obljublja, da bodo kot iz pekarne – in res so. Poskusite, ne bo vam žal.

Sestavine

  • 750 g pšenične moke (tip 450.480 ali 500)
  • 525 ml toplega mleka
  • 10 g suhega kvasa ali 30 g svežega kvasa
  • 15 g sladkorja
  • 10 g soli
  • olje za premaz

Postopek

V veliko skledo dajte moko in primešajte ostale sestavine (razen olja). Na hitro premešajte, da se sestavine povežejo in dobite gladko testo. Pokrijte s krpo in pustite 15 minut. Po pretečenem času znova premesite testo. Mesite ga vsaj 5 minut (dlje kot ga boste mesili, bolj bodo mehki kifeljčki). Pokrijte s krpo in pustite vzhajati pol ure. Ko naraste, ga vzemite iz sklede in razdelite na 14 enakih delov. Oblikujte v kroglice (tako kot kaže v videoposnetku). Pokrijte jih s plastično folijo in pustite, da testo počiva še nadaljnjih 15 minut. Kroglice razvlecite v pravokotnike in zavijte v kifeljčke (kot je prikazano v videoposnetku). Ko so vsi kifeljčki pripravljeni, jih premažite z oljem in postavite v pekač, ki ste ga prej obložili s peki papirjem. Znova pustite, da počivajo 30 minut, nato jih specite v predogreti pečici na 200 stopinjah. Pečete približno 15 minut.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članek5 preprostih sprememb, zaradi katerih lahko izgledate bolje
Naslednji članekZanimiva dejstva o zelju, ki jih zagotovo še ne poznate