Prišla je jesen in z njo čas trgatve. Slovenci smo znani po svojih vinorodnih okoliših, zato je trenutno grozdja skoraj povsod v izobilju. Poleg vina in še kakšne druge tekoče poslastice, ga lahko uporabite tudi v sladicah. Spodnji kolač je izjemno okusen in enostaven za pripravo.

Sestavine

  • 6 skodelic bele moke
  • 1 vrečka pecilnega praška
  • 2 skodelici olja
  • 4 skodelice kisle vode
  • 4 skodelice sladkorja
  • 1 vrečka vanilijevega sladkorja
  • grozdje
  • mandlji

Postopek

  • Najprej v eni posodi zmešate suhe sestavine, v drugi pa mokre sestavine in jih nato združite.
  • Uporabite lahko tudi polnozrnato moko namesto bele.
  • Pekač, v katerem boste pekli kolač, naoljite in pomokajte ter dodajte nekaj grozdja. Mešanico prelijemo čez grozdje in na koncu še enkrat potresemo grozdje ter nasekljane mandlje.
  • Pečemo na 200 stopinjah približno 40 minut.
  • Ko vzamete iz pečice, narežite na želene kose in potresite s sladkorjem v prahu.

Zadnji prispevki

Prejšnji članekKrompirja nikoli ne shranjujte na tem mestu, če želite, da bo dolgo obstal
Naslednji članekOptična iluzija: Imate izjemen vid, če lahko v 8 sekundah opazite skritega kmeta na sliki!