Avokadov sladoled je hladna in osvežilna poslastica brez jajc, ki je združena z nekaj osnovnih sestavin. Avokado mora biti zrel. Če je še malo trd, se splača počakati nekaj dni. Želite pospešiti proces zorenja, nekaj nasvetov najdete tukaj.
Sestavine
- 2 velika ali 3 srednji avokadi
- 1 srednja limona
- 1 skodelica hladnega polnomastnega mleka
- 3/4 skodelice kristalnega sladkorja
- 1/4 čajne žličke soli
- 1,5 skodelice sladke smetane
Postopek
Prepričajte se, da je osnovni del vašega aparata za sladoled zamrznjen, če je potrebno.
Avokado prepolovite in izkoščičite. Meso izdolbite v posodo mešalnika. Iztisnite sok 1 srednje limone, dokler ne dobite vsaj 1 žlice in dodajte v mešalnik. Dodajte 1 skodelico polnomastnega mleka, 3/4 skodelice sladkorja in 1/4 čajne žličke soli ter mešajte do gladkega.
Prenesite v veliko skledo. Dodajte 1,5 skodelice hladne smetane in mešajte, da se sestavine združijo. Mešajte v aparatu za sladoled po navodilih proizvajalca 15 do 30 minut. Sladoled bo imel mehko in kremasto teksturo.
Prenesite v nepredušno posodo, ki je primerna za zamrzovanje. Postavite v najhladnejši del zamrzovalnika in pustite, da zamrzne vsaj za 4 ure, najbolje pa čez noč.
NE SPREGLEJTE: Recept: domači vanilijev sladoled
Zadnji prispevki
- Slasten prigrizek iz listnatega testa, ki bo zvezda vsake zabave ali piknika
- Optična iluzija: Če psa najdete v 10 sekundah, imate visok IQ
- Recept za hitro in zelo okusno pecivo z jabolki
- Če boste upoštevali te nasvete, vam bo krhko testo za pito vedno uspelo
- Tako pripravite kruh v cvrtniku na vroč zrak (air fryer)
- Optična iluzija: Samo ljudje z detektivskim nosom bodo našli skritega ujetnika v 15 sekundah