Hočete si ga narediti v sendviču, da bi imeli v službi zdravo malico, a je še vedno trd kot kamen. Brez skrbi, poznamo trik, s pomočjo katerega bo avokado zrel skoraj čez noč!

PREBERITE TUDI: Tako najbolj preprosto odstranimo koščico iz avokada.

Kaj potrebujete? Poleg avokada, še jabolko in papirnato vrečko.

Kaj naredite? Jabolko in avokado skupaj postavite v vrečko in ju zavijete. Pustite ju skupaj stati preko noči in voilà! Zjutraj vas bo čakal ves mehak in zrel – pripravljen za uporabo.

Kako to deluje? Jabolka oddajajo etilen, naraven plin, ki je nujno potreben za proces dozorevanja.

Ali deluje tudi pri ostalem sadju in zelenjavi? Absolutno! Banane, paradižniki … včasih narava potrebuje malce pomoči.


Zadnji prispevki

Prejšnji članekRecept: piščančji file, polnjen s špinačo in feta sirom
Naslednji članekKako ponovno odpreti zavihek, ki ste ga pomotoma zaprli?