Poletje je idealen čas, da pripravite sladico z limono, ki prijetno osveži. Je rahlo kiselkasta, vendar še vedno prijetnega okusa.

Sestavine

  • 2 skodelici blanširanih mandljev – 260 g
  • 1/4 skodelice sladkorja 50 – g
  • 1 beljak
  • Polnilo:
  • 6 velikih jajc + 1 rumenjak
  • 1 skodelica sladkorja – 200 g
  • 4 limone
  • sladkor v prahu

Postopek

  • Dodajte 2 skodelici blanširanih mandljev v blender, obdelujte pri nizki hitrosti od 20 do 30 sekund ali dokler ne dobite prahu podobne strukture, prenesite v veliko skledo, dodajte 1/4 skodelice sladkorja in premešajte.
  • Razbijte 1 jajce v majhno skledo, rumenjaka prenesite v veliko skledo in odstavite, stepite beljake in dodajte v skledo z mandlji in sladkorjem, premešajte, ko dobite drobtinasto teksturo, dobro pregnetite.
  • Prenesite testo čez pergamentni papir, ga nežno razvaljajte na velikost pekača, ki ga uporabljate, približno 30 cm x 21 cm, želite debelino približno 0,6 cm debeline mandljeve zmesi, dajte v predhodno ogreto pečico na 175 C.
  • Medtem razbijte 6 jajc v veliko skledo z rumenjakom, ki ste ga dali na stran, stepite skupaj, nato počasi dodajte 1 skodelico sladkorja, medtem ko še naprej stepate, ko dodate sladkor, na drobno naribajte lupinico 1 limone. Nato stisnite sok 4 limon in še enkrat stepite, da se vse dobro premeša, odstavite.
  • Po 14 do 16 minutah in ko je mandljeva skorja na robovih zlato zapečena, vzemite iz pečice, čez skorjo počasi vlijte mešanico jajca in limone, nato dodajte nazaj v pečico z enakimi nastavitvami.
  • Po približno 20 minutah mora biti nadev strjen, pekač pretresite, če je čvrsta je pripravljena, vzemite iz pečice (če se malo maja, jo pustite tam še nekaj minut), pustite stati pri sobni temperaturi 1 do 2 uri, nato dajte v hladilnik in ohlajajte vsaj 2 uri.

Video recept

 


Zadnji prispevki

Prejšnji članekLahko presežete rekord? Poiščite skritega molja v manj kot 9 sekundah
Naslednji članekLe malo ljudi ve, da lahko v stranišču uporabijo tablete za pomivalni stroj. Razkrivamo, kako!