Bučke imamo vsi radi. Ko je sezona, jih pripravljamo na različne načine, od polnjenih do ocvrtih. Danes imamo za vas recept za polnjene bučke z rižem, ki jih še zagotovo niste poskusili.

Sestavine

  • 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
  • 3 bučke
  • 1 majhna čebula
  • 1 rdeča paprika
  • 4 stroki česna
  • 1/2 žličke sladke dimljene paprike
  • 2 paradižnika
  • 2 skodelici zelenjavne juhe
  • 1 skodelica dolgozrnatega riža
  • 2 jajci
  • 2 žlici sesekljanega svežega peteršilja
  • ščepec morske soli
  • črni poper

Postopek

  • Odrežite 1,25 cm od koncev vsake bučke, nato vsako po dolžini prerežite na pol, z žlico odstranite pulpo in pazite, da pustite rob naokoli, notranjost bučk začinite z morsko soljo in jih s prerezano stranjo navzdol položite na rešetko s papirnatimi brisačami spodaj.
  • Medtem segrejte večjo ponev na srednjem ognju in dodajte olivno olje, po nekaj minutah dodajte drobno sesekljano čebulo, drobno sesekljano rdečo papriko, grobo sesekljan česen in drobno sesekljano kašo bučk (predhodno dodajte pulpo v fino cedilo in odstranite odvečno vodo), zelenjavo nenehno mešajte z oljčnim oljem.
  • Po 4 do 5 minutah in ko je zelenjava rahlo prepražena, dodamo papriko, na hitro premešamo, nato dodamo drobno nariban paradižnik in začinimo z morsko soljo in črnim poprom, premešamo in dušimo 3 do 4 minute oziroma dokler se rahlo ne zgosti, nato dodamo juho in segrejemo na močan ogenj, ko zavre dodamo riž (predhodno oplaknjen), premešamo, nato ponev pokrijemo in znižamo na srednji ogenj.
  • Medtem vsako bučko posušite, da odstranite odvečno vodo, ki se je izločila iz soli, nato pa jih položite na pekač s prerezano stranjo navzgor.
  • Jajca razbijte v skledo, dodajte sesekljan peteršilj in začinite z morsko soljo in črnim poprom ter premešajte.
  • Po približno 15 minutah in ko v ponvi skoraj ni več juhe, odstavite z ognja in z vilicami nežno premešajte riž.
  • Riž nadevajte v bučke, pri čemer pazite, da na vrhu pustite malo obrobe, nato pa čez vsako nadevano bučko dodajte žlico jajčne vode.
  • Dodajte v predhodno ogreto pečico na 210 stopinj.
  • Po 8 do 10 minutah in ko so jajca ravno kuhana, jih vzemite iz pečice, postrezite topla ali pri sobni temperaturi.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekLe malo ljudi ve, da lahko v stranišču uporabijo tablete za pomivalni stroj. Razkrivamo, kako!
Naslednji članekČe mleko v hladilniku shranjujete na tem mestu, vam svetujemo, da prenehate