Najboljše sladice, so tiste sladice, ki jih pripravimo iz sadja. Sadje, ki je zelo primerno za pite, so maline. To živo-roza, rahlo kiselkasto sadje bo prijetno osvežilo sladico in ji dalo zelo poseben okus. Če še niste poskusili malinine pite, je sedaj pravi čas, da jo naredite.

Sestavine za testo:

  • 180 g bele gladke moke
  • 30 g mandljev (neoluščenih)
  • 1 celo jajce
  • 50 g masla
  • 60 g sladkorja v prahu

Sestavine za nadev:

  • 350 g mascarpone sira
  • 50 g sladkorja v prahu
  • 150 ml sladke smetane

Sestavine za preliv:

  • 250 g malin (svežih ali zamrznjenih)
  • 50 g sladkorja v prahu
  • 1 vaniljev sladkor

Postopek

V sesekljalnik stresemo mandlje, dodamo jim 2 žlici sladkorja in vse skupaj sesekljamo. Čokolado stopimo nad paro in počakamo, da se malo shladi. V skledo damo kakav, moko in sesekljane mandlje s sladkorjem, premešamo in dodamo jajce, sladkor, maslo in čokolado.

Testo dobro pregnetemo, ampak res dobro, da ne ostane zdrizasto. Popolnoma gladko testo brez grudic oblikujemo v kepo in ga damo počivat v hladilnik za cc. 45 minut. Preden ga vzamemo iz hladilnika pripravimo maskarpone nadev. Vse sestavine za nadev zmešamo skupaj s pomočjo metlice.

Pripravimo malinov pire. Maline, sladkor in vanilijev sladkor damo v kozico in ogenj, mešamo dokler ne zavre, odstavimo in pustimo, da se ohladi.

Testo položimo v pekač, nanj nadevamo maskarpone nadev in preko malinin pire, damo ogreto pečico na 160 stopinj in pustimo peči 25 minut. Preden pito postrežemo mora biti popolnoma ohlajena – najboljša je naslednji dan.


Zadnji prispevki

Prejšnji članekSte vedeli, da suh zrak negativno vpliva na vaše zdravje?
Naslednji članek10 priljubljenih živil in koliko jih dejansko lahko pojeste, da se izognete prevelikemu odmerjanju in ostanete zdravi