Receptov za muffine je nešteto. Lahko jih pripravite s sadjem, oreščki ipd. Danes vam predstavljamo recept za pregrešno dobre muffine z mandlji in karamelo. Ne bo vam žal, če jih boste poskusili.
Sestavine
- 2 skodelici večnamenske moke
- 2 žlički pecilnega praška
- 1/4 žličke morske soli
- 1/2 skodelice belega sladkorja
- 1/2 skodelice blanširanih mandljev
- 1/2 skodelice sončničnega olja
- 1 skodelica mandljevega mleka
- 1 žlička vanilijevega ekstrakta
- 2 žlici rjavega sladkorja
Postopek
- Dodajte 1/2 skodelice mandljev v blender in mešajte približno 30-45 sekund, če želite, da so mandlji grobo sesekljani in ne popolnoma zmleti.
- V veliko skledo dodajte 2 skodelici večnamenske moke, dodajte tudi 2 žlički pecilnega praška, 1/4 žličke morske soli, 1/2 skodelice belega sladkorja in sesekljane mandlje, zmešajte vse suhe sestavine.
- Nato dodajte 1 skodelico mandljevega mleka, 1/2 skodelice sončničnega olja in 1 čajno žličko vanilijevega ekstrakta, vse skupaj premešajte, dokler se dobro ne poveže.
- Vzemite pekač za mafine s 6 ali 12 prostori (po tem receptu je 12 mafinov) in obložite vsako luknjo za mafine s papirčki za kolačke, začnite dodajati zmes v papirčke za kolačke, pazite, da ne napolnite vse do vrha, vsak muffin posujte z nekaj rjavega sladkorja
- Pekač za mafine dodajte v predhodno segreto pečico za peko na 175 C.
- Po 24-26 minutah mafine vzemite iz pečice, v sredino mafina lahko zapičite zobotrebec, da se prepričate, da so pečeni, če pride ven čisto, so mafini pečeni, če ne, jih dajte v pečico še za nekaj minut.
Video recept
Zadnji prispevki
- Naredi sam: Barvanje pirhov z alu-folijo in jedilnimi barvami
- Recept: Potratna potica
- S takšno francosko solato na mizi, boste navdušili vse
- Optična iluzija: Med velikonočnimi zajci se skriva kuža, če ga najdete v 10 sekundah imate dober vid
- Recept za leno pito z višnjami in kokosom, navdušeni boste
- Naredi sam: Tako pobarvate pirhe v zeleno in rumeno na naraven način