Še ena v nizu naših čokoladnih sladic, ob kateri bodo vaše brbončice ponorele od užitka. Je enostavna in hitro pripravljena, brez peke in primerna tudi za začetnike. Nam je bila zelo všeč in ne dvomimo, da ne bi bila tudi drugim!

Sestavine

Čokoladna krema:

  • 2 jajci
  • 60 g sladkorja
  • 15 g koruznega škroba
  • 15 g kakava
  • 300 ml mleka
  • sok 1 pomaranče
  • Savoiardi piškoti

Malinina krema:

  • 250 g zamrznjenih malin
  • 60 g sladkorja
  • 30 g koruznega škroba

Preliv:

  • 80 g čokolade
  • 30 ml tople sladke smetane
, Recept: Čokoladna sladica z okusom, ki se ga ne da opisati z besedami
Piškote razporedimo po pekaču. Vir: herzhaftes essen

Postopek

  • V lonec damo 2 rumenjaka in ju potrosimo s sladkorjem ter koruznim škrobom. Premešamo, da dobimo pasto.
  • Posujemo s kakavom v prahu in znova premešamo, da se sestavine med seboj povežejo.
  • Prilijemo 300 ml mleka in premešamo. Postavimo na srednji ogenj in ob stalnem mešanju kuhamo, dokler se krema ne zgosti.
  • Iztisnemo pomarančo, da dobimo sok.
  • Piškote položimo po dnu pekača in jih premažemo s pomarančnim sokom.
  • Preko njih prelijemo rahlo ohlajeno čokoladno kremo ter jo razporedimo po širini in dolžini pekača.
  • Sedaj znova položimo piškote po kremi (glejte video) ter jih premažemo s sokom pomaranče.
  • V kozico damo maline in 60 g sladkorja ter 30 gramov koruznega škroba. Premešamo ter postavimo na srednji ogenj, kjer ob stalnem mešanju kuhamo, dokler se zmes ne zgosti.
  • Prelijemo čez plast piškotov ter zgladimo po celotni širini in dolžini pekača.
  • Stopimo 80 g čokolade in dodamo toplo sladko smetano, prelijemo čez malinino kremo in postavimo pecivo v hladilnik za vsaj eno uro, da se strdi.

Video recept

Za čokoholike še nekaj ostalih receptov:


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOdpoklic izdelka: umaknjene iz prodaje zaradi presežene vrednosti težke kovine
Naslednji članekZakaj imajo nekateri ljudje hujšega alkoholnega “mačka” kot drugi?