Kremni sir je odličen namaz, ki ga lahko uporabite na sendvičih, brusketah, v različnih sladicah in verjetno še kje. Enostavno ga je kupiti v trgovini, vendar je v zadnjem času njegova cena precej porasla, zato je bolje in predvsem ceneje, če ga naredite sami doma.
Potrebujete
- 400 g kisle smetane 20%
- Mleko – 100 ml
- Limonin sok – 1 žlička
- Sol – ¼ žličke
- Sladkor – ½ žličke
Postopek po korakih
V kozico damo kislo smetano in ji prilijemo mleko.
Damo na ogenj in mešamo, dokler se sestavini ne združita. Segrevamo do zelo vročega, vendar ne sme zavreti.
Dodamo limonin sok in mešamo še nekaj minut med segrevanjem (ne sme zavreti).
Dodamo še sol in sladkor, premešamo in odstavimo z ognja. Pustimo stati 5 minut.
Pripravimo si cedilo, papirnate brisačke (ali gazo) in večjo skledo. Cedilo postavimo na skledo in na njega položimo več slojev papirnatih brisačk (naj bodo kvalitetne) ali gazo.
Ko zmes odstoji 5 minut, jo prelijemo čez cedilo.
Pokrijemo s pokrovko in počakamo, da se ohladi – 2 do 4 ure.
Zadnji prispevki
- Tako pripravite kruh v cvrtniku na vroč zrak (air fryer)
- Optična iluzija: Samo ljudje z detektivskim nosom bodo našli skritega ujetnika v 15 sekundah
- Recept za cheesecake s pistacijo, ne boste ga pozabili
- Ti triki bodo podaljšali rok trajanja banan in preprečili, da bi porjavele
- Ideja za kosilo: Preprost recept za piščanca s curry-jem
- Optična iluzija: Tudi najpametnejši niso našli napake na tej slikovni uganki