Ta omaka je popolna kombinacija sladkega, kislega in pikantnega. Odlična je kot preliv za solate, omaka za pečeno meso ali priloga k žaru. Pripravljena v nekaj minutah – in vedno navduši!

Sestavine

  • 2 žlici gorčice
  • 1 žlica medu
  • 1 žlica jabolčnega ali vinskega kisa
  • 3 žlice olivnega olja
  • Ščepec soli in popra
  • Malo česna v prahu (po okusu)

Postopek

  1. Zmešajte: Vse sestavine dajte v majhno skledo. Dobro premešajte z metlico ali vilicami, dokler ne dobite gladke in sijoče omake.
  2. Prilagodite okus: Poskusite in po želji prilagodite – dodajte več medu za sladkost ali več gorčice za intenzivnejši okus.

Namig za serviranje

  • Odlična je s piščancem, zrezkom, svinjino, kebabom ali z zelenjavo na žaru.
  • Lahko jo uporabite tudi kot preliv za pečeno krompirjevo solato ali sendviče.

Recept: Medeno-gorčična omaka, poda se k vsaki jedi

PRIPRAVITE TUDI: Omaka z gobami in česnom, odlično se poda k testeninam ali rižu


Zadnji prispevki

Prejšnji članekTo so ključni ukrepi v boju proti krompirjevi plesni
Naslednji članekTo je najbolj kremasta rižota, kar jih boste kdaj poskusili