Imate radi gobovo omako? Tale recept je odličen za vse ljubitelje gob, ki z gobovo omako prelijejo sveže pečeno meso, riž, testenine in druge priloge. Je zelo enostavna in hitra za pripravo, ne bo vam vzela več kot 15 minut časa.
Sestavine
- 200 g šampinjonov
- 4 stroki česna
- 1 srednja bela/rumena čebula
- 1 žlica masla
- 1 skodelica piščančje juhe/zelenjave
- 1/3 skodelice smetane
- 1/3 skodelice parmezana
- 1 žlica posušenega origana
- šopek peteršilja
- sol in poper

Postopek
- Šampinjone operemo in nerežemo na lističe.
- Sesekljamo česen in čebulo.
- V ponev damo maslo in 2 napol strta stroka česna, da dobimo aromo.
- Dodamo čebulo in pražimo.
- Iz olja vzamemo stroka česna in dodamo šampinjone.
- Pražimo 10-15 minut, da dobimo vso aromo. Proti koncu praženja dodamo še nasekljan česen.
- Zalijemo z jušno osnovo, solimo in popramo, dodamo origano in peteršilj. Kuhamo 10 minut.
- Prilijemo smetano in mešamo.
- Naribamo parmezan in ga posujemo čez omako. Mešamo, dokler ni kremasta in slastna.