Imate radi gobovo omako? Tale recept je odličen za vse ljubitelje gob, ki z gobovo omako prelijejo sveže pečeno meso, riž, testenine in druge priloge. Je zelo enostavna in hitra za pripravo, ne bo vam vzela več kot 15 minut časa.

Sestavine

  • 200 g šampinjonov
  • 4 stroki česna
  • 1 srednja bela/rumena čebula
  • 1 žlica masla
  • 1 skodelica piščančje juhe/zelenjave
  • 1/3 skodelice smetane
  • 1/3 skodelice parmezana
  • 1 žlica posušenega origana
  • šopek peteršilja
  • sol in poper
Odlična šampinjonova omaka, ki se poda k vsakemu mesu in prilogi
V ponev damo dva delno strta stroka česna, da dobimo aromo. Vir: Instagram

Postopek

  • Šampinjone operemo in nerežemo na lističe.
  • Sesekljamo česen in čebulo.
  • V ponev damo maslo in 2 napol strta stroka česna, da dobimo aromo.
  • Dodamo čebulo in pražimo.
  • Iz olja vzamemo stroka česna in dodamo šampinjone.
  • Pražimo 10-15 minut, da dobimo vso aromo. Proti koncu praženja dodamo še nasekljan česen.
  • Zalijemo z jušno osnovo, solimo in popramo, dodamo origano in peteršilj. Kuhamo 10 minut.
  • Prilijemo smetano in mešamo.
  • Naribamo parmezan in ga posujemo čez omako. Mešamo, dokler ni kremasta in slastna.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekRecept: Slastni piškoti z jabolki brez sladkorja in jajc
Naslednji članekKaj se v resnici zgodi z vašim telesom, če ne spite dovolj


1 komentar

Comments are closed.