Telečji zrezki v naravni omaki z gobami so vedno dobro sprejeti za mizo. Pripravite jih po spodnjem receptu, da bodo še bolj mehki kot ste jih vajeni.

Sestavine

  • telečje stegno
  • gobe (šampinjoni)
  • olivno olje
  • sol in poper
  • mešanica suhih začimb
  • goveja juha
  • peteršilj
  • česen

Postopek

  • Teletino iz stegna narežemo na zrezke. Ob strani z nožem zarežemo, da meso ne bo žilavo in ga razlomimo s kladivom.
  •  Začinimo z: oljem, oljčnim oljem, soljo in poprom ter po želji s suhimi začimbami.
  • Pustimo v hladilniku 60 minut, da meso vpije vse začimbe.
  • Teletino na kratko popečemo z obeh strani.
  • Meso odstranimo in dodamo gobe, ki smo jih predhodno oprali in narezali na majhne koščke.
  • Gobe pražimo 5 minut. Dodamo govejo osnovo in pustimo vreti skupno 30 – 45 minut.
  • Dodamo česen, na koncu pa peteršilj in začimbe po okusu.

Video recept

Pripravite tudi:


Zadnji prispevki

Prejšnji članekUganka: Med kaktusi se skriva zeleno jabolko, ga boste našli?
Naslednji članekRecept: Vložena zelenjava za ozimnico