Telečji zrezki v naravni omaki z gobami so vedno dobro sprejeti za mizo. Pripravite jih po spodnjem receptu, da bodo še bolj mehki kot ste jih vajeni.
Sestavine
- telečje stegno
- gobe (šampinjoni)
- olivno olje
- sol in poper
- mešanica suhih začimb
- goveja juha
- peteršilj
- česen
Postopek
- Teletino iz stegna narežemo na zrezke. Ob strani z nožem zarežemo, da meso ne bo žilavo in ga razlomimo s kladivom.
- Začinimo z: oljem, oljčnim oljem, soljo in poprom ter po želji s suhimi začimbami.
- Pustimo v hladilniku 60 minut, da meso vpije vse začimbe.
- Teletino na kratko popečemo z obeh strani.
- Meso odstranimo in dodamo gobe, ki smo jih predhodno oprali in narezali na majhne koščke.
- Gobe pražimo 5 minut. Dodamo govejo osnovo in pustimo vreti skupno 30 – 45 minut.
- Dodamo česen, na koncu pa peteršilj in začimbe po okusu.
Video recept
Pripravite tudi:
- Recept: Zrezki v gorčični omaki (odlična ideja za kosilo)
- Recept: Najboljši zrezki v omaki, kar jih boste kdaj jedli