Vanilijeva krema, kiselkast okus gozdnih sadežev in hrustljavo testo. Tako z nekaj besedami opišemo božansko mileram pito, ki še nikogar ni pustila ravnodušnega. Pripravite jo, zagotovo vam ne bo žal.

Sestavine za testo:

  • 15 dag ostre moke (lahko uporabite tudi gladko moko)
  • 7,5 dag masla
  • 7,5 dag sladkorja
  • 0,5 pecilnega
  • 1 jajce

Sestavine za kremo

  • 2 vanilijeva pudinga
  • 20 dag sladkorja
  • 0,5 l mleka
  • 3 kisle smetane ali 1 mileram
  • 300 g gozdnih sadežev (ali poljubnega sadja)
  • Preliv za torte (želatina)

Postopek

V večji skledi zmešajte vse sestavine. Maslo naj bo segreto na sobno temperaturo, vendar ne sme biti tekoče. Nežno ga vmešajte s prsti v moko in ostale sestavine. Ko dobite gladko testo, ga zavijte v plastično folijo in pustite v hladilniku, da počiva vsaj 30 minut. V tem času pripravite kremo.

Vanilijeva pudinga pripravite po navodilih na vrečki. Od 0,5 L odvzemite približno 4 žlice mleka in zmešajte s praškom za puding ter sladkorjem. Preostanek mleka zavrite. Ko zavre, dodajte mešanico pudinga in dobro mešajte, da nastane gosta krema. V še vročo kremo vmešajte mileram (ali kisle smetane).

Okrogel pekač premera 22 cm premažite z maslom in s prsti položite testo (tudi ob robovih). Prelijte s kremo in po vrhu dodajte gozdne sadeže. Pecite na 180 stopinjah 40 minut. Ko se pita ohladi, jo po vrhu prelijte s prelivom za torte ali želatino (pripravite po navodilih na vrečki).

Prejšnji članekPogosti miti o srčnem popuščanju
Naslednji članekKako prepoznati raka dojke?