Še samo nekaj dni do božične večerje, kot smo vam obljubili, bomo z vami delili tudi naš praznični jedilnik in recepte za jedi, ki jih bomo postregli našim gostom.

Za toplo predjed pripravljamo nežno česnovo juho, ki bo prijetno pogrela želodčke.

PREBERITE TUDI: Kaj pripraviti za božično večerjo?

Sestavine česnova juha:

  • glave česna 
  • jedilni žlici zeliščnega masla
  • 2,5 dcl smetane za kuhanje
  • veliki krompirji
  • drobnjak 
  • peteršilj
  • 1 dl mleka
  • voda
  • sol, poper

Priprava česnova juha:

Česen najprej olupimo in ga kuhamo 15 minut v vodi, nato ga odcedimo (vode v kateri se je kuhal ne zavržemo). V kozico stresemo 2 žlici masla in nanj stremo tretjino kuhanega česna, popražimo in dodamo ostali česen v strokih, pražimo 5 minut, nato dodamo na majhne kocke narezan krompir (ne pozabite ga olupiti) in zalijemo z vodo v kateri smo kuhali česen, dodamo še mleko in približno pol litra vode (odvisno kakšno gostoto juhe želimo). Kuhamo približno pol ure. Na koncu dodamo sesekljan peteršilj in drobnjak, ter pretlačimo s paličnim mešalnikom, da dobimo kremno juho. Solimo in popramo preden pa postrežemo na krožnike dodamo še smetano.

PREBERITE TUDI: Navdušite svoje goste s tem božičnim prigrizkom