Še samo nekaj dni do božične večerje, kot smo vam obljubili, bomo z vami delili tudi naš praznični jedilnik in recepte za jedi, ki jih bomo postregli našim gostom.
Za toplo predjed pripravljamo nežno česnovo juho, ki bo prijetno pogrela želodčke.
PREBERITE TUDI: Kaj pripraviti za božično večerjo?
Sestavine česnova juha:
- 3 glave česna
- 2 jedilni žlici zeliščnega masla
- 2,5 dcl smetane za kuhanje
- 3 veliki krompirji
- drobnjak
- peteršilj
- 1 dl mleka
- voda
- sol, poper
Priprava česnova juha:
Česen najprej olupimo in ga kuhamo 15 minut v vodi, nato ga odcedimo (vode v kateri se je kuhal ne zavržemo). V kozico stresemo 2 žlici masla in nanj stremo tretjino kuhanega česna, popražimo in dodamo ostali česen v strokih, pražimo 5 minut, nato dodamo na majhne kocke narezan krompir (ne pozabite ga olupiti) in zalijemo z vodo v kateri smo kuhali česen, dodamo še mleko in približno pol litra vode (odvisno kakšno gostoto juhe želimo). Kuhamo približno pol ure. Na koncu dodamo sesekljan peteršilj in drobnjak, ter pretlačimo s paličnim mešalnikom, da dobimo kremno juho. Solimo in popramo preden pa postrežemo na krožnike dodamo še smetano.
PREBERITE TUDI: Navdušite svoje goste s tem božičnim prigrizkom