Nutella – le kdo bi se je naveličal? Zelo dobra je v tem kolaču, ki ga lahko narežete kot kruh in se prilega h kavi ali čaju.
PREBERITE TUDI: Recept: Nutellamisu
Sestavine
- 250 g Nutelle;
- 200 g pirine moke;
- 4 jajca;
- pol žličke sode bikarbone;
- 30 g sladkorja v prahu;
- žlica limoninega soka;
- maslo;
- 1,5 dl mleka.
Moka je lahko tudi gladka, bela.
Postopek
V posodo stresemo moko in ji dodamo pol žličke sode bikarbone ter premešamo. Vzamemo 4 jajca; rumenjake ločimo od beljakov. Rumenjake dajte v posodo z moko, beljake pa v drugo skledo. V skledo z moko dodajte še Nutello, sladkor v prahu ter mleko. Premešajte, da dobite gladko zmes brez grudic. Nato se lotite beljakov in jih stepite v trd sneg. Nato ga počasi dodajajte v prvo maso in mešajte.
V maso dodajte še limonin sok. Pekač premažite z maslom, na dno lahko položite papir za peko. Zlijte maso v pekač. Maso zlijemo v pekač. Pečico ogrejte na 180 °C in pecite 40 minut.
Okrasite z Nutello in postrezite.
PREBERITE TUDI: Vroča čokolada z Nutello