Nutella – le kdo bi se je naveličal? Zelo dobra je v tem kolaču, ki ga lahko narežete kot kruh in se prilega h kavi ali čaju.

PREBERITE TUDI: Recept: Nutellamisu

Sestavine

  • 250 g Nutelle;
  • 200 g pirine moke;
  • 4 jajca;
  • pol žličke sode bikarbone;
  • 30 g sladkorja v prahu;
  • žlica limoninega soka;
  • maslo;
  • 1,5 dl mleka.

Moka je lahko tudi gladka, bela.

Postopek

V posodo stresemo moko in ji dodamo pol žličke sode bikarbone ter premešamo. Vzamemo 4 jajca; rumenjake ločimo od beljakov. Rumenjake dajte v posodo z moko, beljake pa v drugo skledo. V skledo z moko dodajte še Nutello, sladkor v prahu ter mleko. Premešajte, da dobite gladko zmes brez grudic. Nato se lotite beljakov in jih stepite v trd sneg. Nato ga počasi dodajajte v prvo maso in mešajte.

V maso dodajte še limonin sok. Pekač premažite z maslom, na dno lahko položite papir za peko. Zlijte maso v pekač. Maso zlijemo v pekač. Pečico ogrejte na 180 °C in pecite 40 minut.

Okrasite z Nutello in postrezite.

PREBERITE TUDI: Vroča čokolada z Nutello


PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.