Domač čokoladni namaz je veganski, zdrav, brez olja, rafiniranega sladkorja in narejen iz samo dveh sestavin. Okusen je s svežim kruhom, palačinkami, vaflj in še več. Uživajte !!

1. KORAK

Uporabite vegansko temno čokolado, ki jo razdrobite na koščke in postavite v skledo.

2. KORAK

Kokosovo mleko vlijemo v ponev na zmernem ognju in segrevamo, dokler se s površine ne dvigne para. Kokosovega mleka ne želite vreti, sicer bi lahko zažgalo čokolado. Zato bodite pozorni na to.

3. KORAK

Vroče kokosovo mleko prelijte po čokoladnih koščkih in pokrijte s pokrovom. Pustimo stati 2-3 minute brez mešanja. Po preteku časa zmes nežno premešajte, da postane svilnato gladka in sijajna. Običajno traja približno 2 minuti.

4. KORAK

Prelijte v steklen kozarec in postavite v hladilnik dokler se ne strdi.


Zadnji prispevki

Prejšnji članek5 starodavnih receptov proti kašlju in bolečemu grlu
Naslednji članekTo so ideje, ki so v tem tednu sezule naše bralce (19. 09. – 26. 09.)