Sladica v 5 minutah. Brez moke, brez pečice, brez kremnega sira! Cheesecake brez peke. Ne vsebuje jajc in moke in ima zelo malo maščob. Pripravite jo kot sladico ob rojstnem dnevu, posebnem dogodku, praznikih ali pa kar tako za vsak dan.

Sestavine

  • 180 g čokoladnih piškotov
  • 70 g masla
  • 20 g želatine in 100 g mleka
  • 350 g kisle smetane
  • 300 g kondenziranega mleka
  • 250 g smetane
  • 125 g kakava v prahu.
  • 270 g čokolade
  • 15 g rastlinskega olja

Postopek

V skledi razlomite čokoladne piškote in jih zdrobite v prah. Dodajte stopljeno maslo in premešajte, da dobite kompaktno zmes. Pripravite pekač za torte, premera 18 cm in vanj dodajte piškotno dno. Enakomerno ga razporedite in postavitev hladilnik.

Zmešajte želatino in mleko. V skledo, kjer imate kislo smetano, dodajte kondenzirano mleko in dobro premešajte. V drugo skledo dajte sladko smetano in jo stepite do čvrstega. Prilijte ji mešanico kondenziranega mleka in kisle smetane ter znova dobro premešajte. Segrejte mleko in želatino ter dodajte mešanici smetane. Znova premešajte, da dobite gladko zmes. Pripravite dve skledi in v vsako skledo dajte enakomerno količino kreme. V eno izmed skled dodajte kakav in premešajte.

V obod s piškotnim dnom najprej vlijte dve zajemalki temne kreme in dodajte zajemalko svetle kreme. Delajte vzorec, dokler vam krem ne zmanjka (vzorec je prikazan v spodnjem videu). Dekorirajte z leseno paličico. Postavite v hladilnik za 1 uro.

Čokolado zmešajte z rastlinskim oljem in segrejte v mikrovalovni pečici, da dobite tekočo zmes, ki jo prelijete preko ohlajene torte. Znova postavite v hladilnik za eno uro.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekAli lahko jabolčni kis pomaga pri artritisu?
Naslednji članekAli so kumare sadje ali zelenjava?