Prebranec je jed, ki je znana predvsem po balkanskih državah. Okusen fižol, zapečen v pečici z nekaj omake. Le kaj je lahko boljšega?

Sestavine

  • 500 g fižola (sorta tetovec)
  • 500 g čebule
  • lovorjev list
  • 2 dcl olja
  • 1 čajna žlička paprike
  • 2 stroka česna
  • sol
  • poper

Postopek

  • Fižol dobro operemo v več vodah.
  • Fižol stresemo v večji lonec, nato pa približno dva centimetra nad fižolom nalijemo vodo in pustimo, da zavre.
  • Čebulo drobno sesekljamo in jo na olju prepražimo, da postekleni, proti koncu dodamo drobno sesekljan česen, nato odstavimo z ognja in dodamo začimbe.
  • Kuhanega fižola ne odcedimo, ampak ga le premešamo s čebulo in začimbami.
  • Prestavimo ga v pekač in pečemo pri 180 stopinjah približno uro in pol.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Ali lahko opazite 10 skritih živali na fotografiji v 15 sekundah?
Naslednji članekTriki, s katerim boste poskrbeli, da vas novi čevlji ne bodo ožulili