Sladica, ki po okusu spominja na pavlovo torto, vendar je v obliki rolade in še bolj slastna.

Sestavine

Jagodni nadev:

  • 150 g jagod (svežih ali zamrznjenih)
  • 50 g sladkorja
  • 1 žlica limoninega soka
  • 15 g koruznega škroba + 15 ml vode

Merengue:

  • 200 g jajčnega beljaka
  • 300g sladkorja
  • 1 čajna žlička limoninega soka
  • 25 g koruznega škroba
  • Potresemo s kakavom v prahu (neobvezno)

Krema:

  • 400 g mascarpone sira (ali drugega kremnega sira)
  • 50 g sladkorja v prahu
  • 1 čajna žlička vanilijevega sladkorja (ali vanilijevega ekstrakta)
  • 100 ml smetane (33-36%)

Postopek

  1. V kozice damo jagode, jih sladkamo in polijemo z limoninim sokom. Kuhamo 2-3 minuti, da se sladkor raztopi.
  2. Ko so kuhane, jih spasiramo s paličnim mešalnikom.
  3. Dodamo škrob ter vodo in kuhamo, da se krema nekoliko zgosti. Pustimo, da se ohladi.
  4. V skledo damo jajčne beljake in jih stepemo v sneg, počasi med mešanjem dodamo sladkor v majhnih porcijah. Ko nastane sneg, dodamo limonin sok in škrob, premešamo.
  5. Meringo prestavimo v pekač, obložen s peki papirjem in jo razporedimo po pekaču z lopatko.
  6. Potresemo s kakavom v prahu.
  7. Pečemo na 150 stopinj, 30 – 35 minut.
  8. Naredimo kremo iz maskarpone sira, sladkorja v prahu, smetane in vanilijevega sladkorja.
  9. Kremo premažemo po meringi in po vrhu nabrizgamo z jagodnim pirejem (glejte video).
  10. Zavijemo v rolado.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Vsi vidijo psa, ampak ali opazite tudi drugo žival na sliki?
Naslednji članekSe vam testenine med kuhanjem vedno primejo? Morda delate eno od teh napak