Sladica, ki po okusu spominja na pavlovo torto, vendar je v obliki rolade in še bolj slastna.
Sestavine
Jagodni nadev:
- 150 g jagod (svežih ali zamrznjenih)
- 50 g sladkorja
- 1 žlica limoninega soka
- 15 g koruznega škroba + 15 ml vode
Merengue:
- 200 g jajčnega beljaka
- 300g sladkorja
- 1 čajna žlička limoninega soka
- 25 g koruznega škroba
- Potresemo s kakavom v prahu (neobvezno)
Krema:
- 400 g mascarpone sira (ali drugega kremnega sira)
- 50 g sladkorja v prahu
- 1 čajna žlička vanilijevega sladkorja (ali vanilijevega ekstrakta)
- 100 ml smetane (33-36%)
Postopek
- V kozice damo jagode, jih sladkamo in polijemo z limoninim sokom. Kuhamo 2-3 minuti, da se sladkor raztopi.
- Ko so kuhane, jih spasiramo s paličnim mešalnikom.
- Dodamo škrob ter vodo in kuhamo, da se krema nekoliko zgosti. Pustimo, da se ohladi.
- V skledo damo jajčne beljake in jih stepemo v sneg, počasi med mešanjem dodamo sladkor v majhnih porcijah. Ko nastane sneg, dodamo limonin sok in škrob, premešamo.
- Meringo prestavimo v pekač, obložen s peki papirjem in jo razporedimo po pekaču z lopatko.
- Potresemo s kakavom v prahu.
- Pečemo na 150 stopinj, 30 – 35 minut.
- Naredimo kremo iz maskarpone sira, sladkorja v prahu, smetane in vanilijevega sladkorja.
- Kremo premažemo po meringi in po vrhu nabrizgamo z jagodnim pirejem (glejte video).
- Zavijemo v rolado.
Video recept
Zadnji prispevki
- Optična iluzija: Lahko najdete vseh 10 sveč na sliki?
- Piškoti s karamelo in čokolado so nekaj, kar morate pripraviti letos za praznike
- Živo drevo za božič: Kako ga izbrati in ohraniti pri življenju?
- Slastni čokoladni piškoti, recept, ki vedno navduši
- Optična iluzija: Lahko na tem lepem prizoru najdete srce v 10 sekundah?
- Božična zvezda, simbol praznikov in kako jo ohraniti pri življenju