Pavlova torta je sladica, ki izvira iz Avstralije in je dobila ime po slavni ruski baletni plesalki Anni Pavlovi. Ta torta se odlikuje po hrustljavi zunanjosti in mehki notranjosti ter je sestavljena iz beljakovinskega testa, ki se peče in nato običajno premaže s stepeno smetano ter okrasi s sadjem.
Sestavine
Merengua
- 4 beljaki (120 g)
- 200 g sladkorja
- 1 žlička limoninega soka
- 9 g koruznega škroba
Krema
- 200 g smetane
- 50 g mascarponeja, kremnega sira
Postopek
- Merengue. V mešalniku stepemo beljake (4 kos).
- Dodamo en del sladkorja (100 g) in nadaljujtemo z mešanjem.
- Ko sladkor raztopimo, dodamo drugi del sladkorja (100 g) in nadaljujemo z mešanjem.
- Ko sladkor raztopimo, dodamo limonin sok (1 žlička) in nadaljujemo z mešanjem.
- Dodamo koruzni škrob (9 g) in stepamo do kremastega.
- 2/3 merengue položimo na pekač, obložen s pergamentom.
- Z lopatico naredite vzorce.
- Pečemo pri 100 C, 2 uri (način pečice – zgoraj in spodaj, brez ventilacije).
- Iz 1/3 merengue naredimo okraske in pečemo pri 100 C, 1,5 ure (način pečice – zgoraj in spodaj).
- Smetano zmešamo z mascarponejem prenesemo na merengue in okrasimo z jagodami in okraski.
Video recept
Zadnji prispevki
- Optična iluzija: Vsi lahko vidimo sladoled, a le tisti z izjemnim vidom, bodo našli mačko v 5 sekundah
- Recept za kuskus s praženo zelenjavo in piščancem
- Nasveti, kako lahko imate do 3-krat večji pridelek kumar, poleg tega pa ne bodo grenke
- Tedenski jedilnik: Ideje za kosilo za tekoči teden #56
- Če boste na teraso ali balkon posadili te rastline, boste odgnali sršene in ose
- Pizza rolice, pečene v cvrtniku na vroč zrak