Ta poenostavljena različica indijske klasike združuje piščanca, paradižnikovo omako in množico aromatičnih začimb, vse v enem loncu, da naredite okusno kosilo, ki je prav tako dobro kot različica, ki jo boste dobili v restavracijah – le tako jo je lažje pripraviti. Postrezite ga zraven riža z malo koriandra, da uravnotežite začinjenost in kosilo je pripravljeno.

Sestavine

  • 900 g piščančjih prsi brez kosti in kože, na kocke
  • sol, po okusu
  • poper, po okusu
  • 2 čajni žlički čilija v prahu, razdeljeni
  • ½ čajne žličke kurkume
  • 6 žlic masl
  • 1 ½ skodelice narezane rumene čebule
  • 3 čajne žličke garam masale
  • 1 čajna žlička mlete kumine
  • 1 čajna žlička kajenskega popra
  • 1 žlica naribanega ingverja
  • 3 stroki česna, mleto
  • 1 cimetova palčka
  • 400 g paradižnikove omake
  • 1 skodelica vode (240 ml)
  • 1 skodelica smetane(240 ml)
  • kuhan riž
  • sesekljan svež koriander, za okras

Postopek

  • V veliki skledi začinite piščanca s soljo, poprom, 1 čajno žličko čilija v prahu in kurkumo.
  • Pustite stati 15 minut, da se marinira.
  • V velikem loncu na zmernem ognju stopite 2 žlici masla. Piščanca popečemo, nato pa odstranimo iz lonca.
  • V loncu stopite še 2 žlici masla, nato dodajte čebulo, garam masalo, preostalo čajno žličko čilija v prahu, kumino, ingver, česen, kajenski poper, cimet, sol in poper.
  • Kuhamo, dokler ne zadiši.
  • Dodamo paradižnikovo omako in pustimo vreti.
  • Dodamo vodo in smetano ter ponovno zavremo.
  • Piščanca vrnite v lonec, pokrijte in dušite 10-15 minut.
  • Vmešajte preostali 2 žlici masla ter začinite z več soli in popra po okusu.
  • Piščanca postrezite čez riž in ga okrasite s koriandrom.

Video recept

Vir: Tasty.co


Zadnji prispevki

Prejšnji članekParadižnik in njegovih 6 koristi za zdravje
Naslednji članekOptična iluzija: Lahko najdete psa na tej starinski fotografiji v manj kot 10 sekundah?