Ta poenostavljena različica indijske klasike združuje piščanca, paradižnikovo omako in množico aromatičnih začimb, vse v enem loncu, da naredite okusno kosilo, ki je prav tako dobro kot različica, ki jo boste dobili v restavracijah – le tako jo je lažje pripraviti. Postrezite ga zraven riža z malo koriandra, da uravnotežite začinjenost in kosilo je pripravljeno.
Sestavine
- 900 g piščančjih prsi brez kosti in kože, na kocke
- sol, po okusu
- poper, po okusu
- 2 čajni žlički čilija v prahu, razdeljeni
- ½ čajne žličke kurkume
- 6 žlic masl
- 1 ½ skodelice narezane rumene čebule
- 3 čajne žličke garam masale
- 1 čajna žlička mlete kumine
- 1 čajna žlička kajenskega popra
- 1 žlica naribanega ingverja
- 3 stroki česna, mleto
- 1 cimetova palčka
- 400 g paradižnikove omake
- 1 skodelica vode (240 ml)
- 1 skodelica smetane(240 ml)
- kuhan riž
- sesekljan svež koriander, za okras
Postopek
- V veliki skledi začinite piščanca s soljo, poprom, 1 čajno žličko čilija v prahu in kurkumo.
- Pustite stati 15 minut, da se marinira.
- V velikem loncu na zmernem ognju stopite 2 žlici masla. Piščanca popečemo, nato pa odstranimo iz lonca.
- V loncu stopite še 2 žlici masla, nato dodajte čebulo, garam masalo, preostalo čajno žličko čilija v prahu, kumino, ingver, česen, kajenski poper, cimet, sol in poper.
- Kuhamo, dokler ne zadiši.
- Dodamo paradižnikovo omako in pustimo vreti.
- Dodamo vodo in smetano ter ponovno zavremo.
- Piščanca vrnite v lonec, pokrijte in dušite 10-15 minut.
- Vmešajte preostali 2 žlici masla ter začinite z več soli in popra po okusu.
- Piščanca postrezite čez riž in ga okrasite s koriandrom.
Video recept
Vir: Tasty.co
Zadnji prispevki
- Tako se znebite občutka krivde, ko rečete “ne”
- Recept za čokoladno pecivo s skuto in malinami – božanskega okusa
- Shranjevanje brez napak: 10 živil, ki jih večina ljudi napačno shranjuje
- Ti triki za zlaganje rjuh vam bodo prihranili živce (in prostor)
- Ta faza je zelo pomembna, če želite dober pridelek paprike
- Naredi sam: Okrasne blazine iz starih majic (brez šivanja)