Pašta fižol je priljubljena jed, ki jo pripravljamo predvsem Slovenci, no, razširila se je že tudi po drugih državah, ki vas bo v teh hladnih dnevih okrepčila in vas dodobra nasitila.

Sestavine

  • 1/2 kg fižola v zrnju (lahko konzerviran)
  • 1 čebula
  • 1 žlica moke
  • 2 žlici belega olja
  • ščep rdeče paprike
  • Jedilna žlica paradižnikove mezge
  • sol in poper
  • strok česna
  • pest testenin (makaronov, peresnikov, metuljčkov)
  • 200 g na koščke narezane slanine (ali drugega mesa po želji)

Postopek

Na olju prepražimo čebulo, da postekleni, dodamo na koščke narezano slanino in pražimo 2 minuti ter sesekljan česen in počakamo, da zadiši. Poprašimo z moko in popražimo, da porjavi, nato zalijemo z vodo in dobro premešamo. Dodamo mezgo, sol, poper, rdečo papriko, kuhan fižol in kuhamo 15 minut. Na koncu dodamo še pest testenin in kuhamo še toliko minut, da so testenine kuhane.


Zadnji prispevki

Prejšnji članekKatera barva kuhinje je najbolj prijazna glede čiščenja. Temna ali svetla?
Naslednji članekPrenehajte s kupovanjem krp za brisanje tal. Tako jih naredite sami