Pecivo z jagodami je odlična sladica, ko imate več povabljenih gostov ali kakšen pomemben dogodek, je sočno in zelo okusno.

Sestavine

  • Osnova za podlogo:
  • 4 rumenjaki
  • 75 g sladkorja
  • 75 g stopljenega masla (naj ne bo vroče, malo ga ohladite)
  • 175 g poljubnih mletih piškotov (jaz sem uporabila petit)
  • 500 g jagod (ali enako količino poljubnega zamrznjenega jagodičevja)
  • 75 g instant pšeničnega zdroba
  • Krema z jogurtom:
  • 4 beljaki
  • ščepec soli
  • 2 veliki žlici limoninega soka
  • 150 g sladkorja
  • vanilijev sladkor (če imate po želji)
  • 100 g ostre pšenične moke (lahko tudi gladke, če je premalo)
  • 500 g grškega jogurta (ali enako; mileram, sveži sir, kremni sir)
  • Glazura:
  • 75 g masla
  • 200 g temne čokolade

Postopek

  • 4 jajca razdelite na rumenjake in beljake.
  • Rumenjakom dodamo sladkor in mešamo nekaj minut, torej dokler se zmes ne zgosti.
  • Dodamo stopljeno maslo (ne sme biti prevroče) in mešamo še minuto.
  • Dodamo zdrobljene piškote in premešamo z vilicami.
  • Razporedimo po pekaču velikosti 30×20 cm, ki smo ga predhodno premazali z malo masla.
  • Jagode operemo, odstranimo vrh (zeleni del) in narežemo na manjše kose, kot je podrobno prikazano v video receptu.
  • Zmešamo z instant pšeničnim zdrobom (zdrobom) in premažemo po jajčno-biskvitni zmesi.
  • Pečemo 15 minut na 150 C z vključenim ventilatorjem. Ali pri 165 C z vklopljenim zgornjim in spodnjim gretjem, prav tako 15 minut.
  • Beljakom dodamo malo soli, limoninega soka, sladkorja in vaniljevega sladkorja (če ga imamo) ter miksamo 5 minut na najvišji hitrosti mešalnika.
  • Takoj dodamo moko (lahko tudi gladko) in grški jogurt. Namesto grškega jogurta lahko dodate mileram, svež ali kremni sir.
  • Takoj razporedite po pekaču čez jagode, ko vzamete iz pečice.
  • Vse skupaj vrnemo v pečico in pečemo še pol ure na isti temperaturi.
  • V loncu zavremo nekaj vode, jo odstavimo z ognja ali ugasnemo in pokrijemo s posodo.
  • Dodamo maslo in temno čokolado za kuhanje ter stopimo.
  • Še toplo pecivo takoj premažemo z glazuro in pred rezanjem vsaj za nekaj ur shranimo v hladilnik, da se strdi skupaj z glazuro.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekKako skrbeti za fuksijo?
Naslednji članekSte vedeli, da lahko krompir pripravite tudi v pomivalnem stroju?