Če imate radi slivove cmoke, potem vas bo tale recept za kolač navdušil.

Sestavine

Plast z drobtinami:

  • 50 g masla
  • 200 g krušnih drobtin
  • 80 g sladkorja
  • 1 vrečka vanilijevega sladkorja

Slivov nadev:

  • 1 kg sliv (izkoščičenih in narezanih na četrtine)
  • 100 g sladkorja
  • 1 vrečka vanilijevega sladkorja
  • 60 g gustina (škrobne moke)
  • 100 ml vode

Zdrobova krema:

  • 1 liter mleka
  • 200 g sladkorja
  • 1 vrečka vanilijevega sladkorja
  • 190 g zdroba
  • 100 g masla
  • 1 jajce

Postopek

Plast z drobtinami:

  1. V ponvi segrejte maslo, dokler se ne stopi.
  2. Dodajte krušne drobtine in mešajte, dokler ne postanejo zlato rjave.
  3. Primešajte sladkor in vanilijev sladkor ter na kratko mešajte na ognju.
  4. Odstavite in pustite, da se ohladi.

Slivov nadev:

  1. V loncu segrejte narezane slive s sladkorjem in vanilijevim sladkorjem ter jih kuhajte približno 10 minut, da se zmehčajo.
  2. V posebni posodi zmešajte škrobno moko z vodo, nato mešanico vlijte k slivam.
  3. Mešajte na majhnem ognju, dokler se nadev ne zgosti, nato odstavite in pustite, da se ohladi.

Zdrobova krema:

  1. V skledi zmešajte zdrob, sladkor, vanilijev sladkor in jajce ter dodajte 300 ml mleka.
  2. Premešajte z metlico.
  3. Preostalo mleko zavrite in nato odstavite.
  4. Prilijte zdrobovo zmes v vroče mleko in ob stalnem mešanju kuhajte, dokler se ne zgosti.
  5. Odstavite z ognja in takoj dodajte maslo. Dobro premešajte.

Sestavljanje:

  1. Dno pekača (33×19 cm) obložite s polovico drobtin.
  2. Namažite polovico zdrobove kreme na plast drobtin.
  3. Prek zdrobove kreme razporedite slivov nadev.
  4. Prek slivovega nadeva namažite preostalo zdrobovo kremo.
  5. Na vrh posujte preostale drobtine.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Če je vaš vid dober, boste v 10 sekundah našli stetoskop na sliki
Naslednji članekTo je trik, s katerim se vaša ozimnica po odprtju zagotovo ne bo pokvarila