Stari tradicionalni kolač smo obogatili z vanilijevim pudingom in dobili še bolj kremasto in sočno pecivo. Če še niste poskusili kolača na ta način, ga toplo priporočamo, res je odličen.

Sestavine

  • 400 ml mleka
  • 1 vrečka ali 40 g vanilijevega pudinga
  • 3 žlice sladkorja
  • 3 cela jajca
  • 6 žlic sladkorja
  • 180 ml jogurta
  • 120 ml olja
  • 11 žlic ali 260 g moke
  • 10 g ali ena vrečka pecilnega praška
  • 250 – 300 g višenj

Postopek

  • Prašek za puding in sladkor vmešamo v malo hladnega mleka, preostalo mleko pa damo v lonec in postavimo na ogenj, da zavre.
  • Stepen puding zavremo in mešamo dokler se ne zgosti.
  • Odstavite z ognja, da se ohladi in občasno premešajte.
  • Jajca in sladkor stepemo.
  • Dodamo olje in jogurt ter ponovno stepamo.
  • Nato dodamo presejano moko in pecilni prašek.
  • Pečico prižgemo, da se segreje na 180 stopinj.
  • Obložite majhen pekač velikosti 28×18 cm ali podobnih dimenzij in premažite z zmesjo.
  • Enakomerno porazdelite vsepovsod, nato pa z žlico odvzamete malo pudinga in ga porazdelite po zmesi.
  • Puding z žlico malo pomokamo, nato pa razporedimo višnje.
  • Pecivo pečemo približno 45 do 50 minut, odvisno od pečice.
  • Pečeno pokrijemo s krpo in pustimo, da se ohladi.
  • Potresemo s sladkorjem v prahu in postrežemo.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekUganka: Med češnjami se skriva paradižnik, poiščite ga v 9 sekundah in podrite rekord
Naslednji članekTo so najpogostejše napake, ki jih delamo pri čiščenju