Stari tradicionalni kolač smo obogatili z vanilijevim pudingom in dobili še bolj kremasto in sočno pecivo. Če še niste poskusili kolača na ta način, ga toplo priporočamo, res je odličen.
Sestavine
- 400 ml mleka
- 1 vrečka ali 40 g vanilijevega pudinga
- 3 žlice sladkorja
- 3 cela jajca
- 6 žlic sladkorja
- 180 ml jogurta
- 120 ml olja
- 11 žlic ali 260 g moke
- 10 g ali ena vrečka pecilnega praška
- 250 – 300 g višenj
Postopek
- Prašek za puding in sladkor vmešamo v malo hladnega mleka, preostalo mleko pa damo v lonec in postavimo na ogenj, da zavre.
- Stepen puding zavremo in mešamo dokler se ne zgosti.
- Odstavite z ognja, da se ohladi in občasno premešajte.
- Jajca in sladkor stepemo.
- Dodamo olje in jogurt ter ponovno stepamo.
- Nato dodamo presejano moko in pecilni prašek.
- Pečico prižgemo, da se segreje na 180 stopinj.
- Obložite majhen pekač velikosti 28×18 cm ali podobnih dimenzij in premažite z zmesjo.
- Enakomerno porazdelite vsepovsod, nato pa z žlico odvzamete malo pudinga in ga porazdelite po zmesi.
- Puding z žlico malo pomokamo, nato pa razporedimo višnje.
- Pecivo pečemo približno 45 do 50 minut, odvisno od pečice.
- Pečeno pokrijemo s krpo in pustimo, da se ohladi.
- Potresemo s sladkorjem v prahu in postrežemo.