V vročih dneh se vedno prileže sladoled in najboljši je vedno domači. Če imate radi cheesecake pecivo, potem vam bo zagotovo tale sladoled postal eden izmed najljubših.

Sestavine

  • 70 do 80 g albert keksov
  • 400 ml nesladkane stepene smetane
  • 250 g mascarpone sira
  • 80 ml hladnega mleka
  • 380 g kondenziranega mleka
  • Marmelada po želji

Postopek

  • V skledo damo zdrobljene piškote (Zdrobimo jih z valjarjem v vrečki za zmrzovanje).
  • V posodo za stepanje vlijemo smetano in jo stepamo do srednje čvrste teksture.
  • V tretjo posodo damo mascarpone in dodamo hladno mleko in kondenzirano mleko. Premešamo.
  • Vmešamo sladko smetano z lopatko.
  • Tretjino mešanice prelijemo v posodo za zamrzovanje in jo prelijemo z marmelado. Po vrhu posujemo piškote.
  • Prelijemo z ostalo kremno mešanico, znova dodamo marmelado in piškote.
  • Zamrznemo.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekShizofrenija in miti, povezani s to boleznijo
Naslednji članekKako vzdrževati bazen? (Seznam vseh opravil)