Tradicionalna poljska enolončnica z zeljem, je popoln način, da se ogrejete ob hladnih dneh. Polna je bogatih okusov svežega in kislega zelja, prekajenih mesnin in aromatičnih začimb.
Sestavine
- 350 g svežega zelja
- 250 g kislega zelja
- 160 g čebule
- 120 g korenčka
- 200 g slanine
- 350 g klobase za kuhanje
- 2 l mesne juhe (lahko iz kocke)
- 2 lovorova lista
- 10 g kopra
- 300 g krompirja
- 2 žlički sladke paprike
- 1 žlička soli
- pol žličke mletega popra
Postopek
- Čebulo drobno narežite, korenček na tanke pol kolobarje, zelje in krompir na kocke, klobaso na okrogle rezine, slanino pa na manjše kose.
- Juho segrejte na majhnem ognju. Slanino pražite 3 minute, nato dodajte klobaso in nadaljujte praženje še 3 minute.
- Dodajte čebulo in korenček ter pražite 4 minute, občasno premešajte. Nato vmešajte sveže zelje in pražite še 3 minute.
- V lonec dodajte kislo zelje, krompir, juho, papriko, sol in lovorova lista. Zavrite, zmanjšajte ogenj in kuhajte pokrito na nizkem ognju 15 minut.
- Lonec odstavite z ognja, juho posujte s sesekljanim koprom in postrezite toplo.
Video recept
Zadnji prispevki
- Optična iluzija: Lahko najdete vseh 10 sveč na sliki?
- Piškoti s karamelo in čokolado so nekaj, kar morate pripraviti letos za praznike
- Živo drevo za božič: Kako ga izbrati in ohraniti pri življenju?
- Slastni čokoladni piškoti, recept, ki vedno navduši
- Optična iluzija: Lahko na tem lepem prizoru najdete srce v 10 sekundah?
- Božična zvezda, simbol praznikov in kako jo ohraniti pri življenju