Tradicionalna poljska enolončnica z zeljem, je popoln način, da se ogrejete ob hladnih dneh. Polna je bogatih okusov svežega in kislega zelja, prekajenih mesnin in aromatičnih začimb.

Sestavine

  • 350 g svežega zelja
  • 250 g kislega zelja
  • 160 g čebule
  • 120 g korenčka
  • 200 g slanine
  • 350 g klobase za kuhanje
  • 2 l mesne juhe (lahko iz kocke)
  • 2 lovorova lista
  • 10 g kopra
  • 300 g krompirja
  • 2 žlički sladke paprike
  • 1 žlička soli
  • pol žličke mletega popra

Postopek

  1. Čebulo drobno narežite, korenček na tanke pol kolobarje, zelje in krompir na kocke, klobaso na okrogle rezine, slanino pa na manjše kose.
  2. Juho segrejte na majhnem ognju. Slanino pražite 3 minute, nato dodajte klobaso in nadaljujte praženje še 3 minute.
  3. Dodajte čebulo in korenček ter pražite 4 minute, občasno premešajte. Nato vmešajte sveže zelje in pražite še 3 minute.
  4. V lonec dodajte kislo zelje, krompir, juho, papriko, sol in lovorova lista. Zavrite, zmanjšajte ogenj in kuhajte pokrito na nizkem ognju 15 minut.
  5. Lonec odstavite z ognja, juho posujte s sesekljanim koprom in postrezite toplo.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Poiščite skriti zvonec v 13 sekundah
Naslednji članekJe pametno spati v nogavicah? To smo izvedeli