Verjemite, da bodo navdušeni tudi tisti, ki sicer niso ljubitelji špinače. Piščančji file pa je tako vsem najljubši del piščanca, kajne?
PREBERITE TUDI: Recept: pizza na žaru
Sestavine
- 4 piščančji fileji s kožo ali piščančji file brez kože
- 3 skodelice špinače (odtajanih listov)
- 1/2 skodelice zdrobljenega feta sira
- 1 žlica olivnega olja
- 2 žlici arašidov
Priprava
- s filejev dvignite kožo;
- špinačo dobro odcedite in iztisnite ven toliko vode kot je le mogoče. Zmešajte jo s feta sirom in po želji dodajte malce popra, ter zmes vstavite med fileje in dvignjeno kožo. Ko končate, lepo pogladite, da je površina gladka in enakomerna;
- fileje posolite in popoprajte;
- segrejte olivno olje v ponvi in vstavite fileje s kožo, obrnjeno navzdol. Ko porjavi, jih obrnite;
- dodajte arašide ter še malo pecite, dokler niso lepo popečeni;
- dodajte pribl. 0,5 dl vode, pokrijte ter kuhajte še 15 min, dokler fileji niso popolnoma kuhani.
PREBERITE TUDI: Okusni krompirjev fondant
Zadnji prispevki
- Recept za hitro in zelo okusno pecivo z jabolki
- Če boste upoštevali te nasvete, vam bo krhko testo za pito vedno uspelo
- Tako pripravite kruh v cvrtniku na vroč zrak (air fryer)
- Optična iluzija: Samo ljudje z detektivskim nosom bodo našli skritega ujetnika v 15 sekundah
- Recept za cheesecake s pistacijo, ne boste ga pozabili
- Ti triki bodo podaljšali rok trajanja banan in preprečili, da bi porjavele