Verjemite, da bodo navdušeni tudi tisti, ki sicer niso ljubitelji špinače. Piščančji file pa je tako vsem najljubši del piščanca, kajne?

PREBERITE TUDI: Recept: pizza na žaru

Sestavine

  • 4 piščančji fileji s kožo ali piščančji file brez kože
  • 3 skodelice špinače (odtajanih listov)
  • 1/2 skodelice zdrobljenega feta sira
  • 1 žlica olivnega olja
  • 2 žlici arašidov

Priprava

  • s filejev dvignite kožo;
  • špinačo dobro odcedite in iztisnite ven toliko vode kot je le mogoče. Zmešajte jo s feta sirom in po želji dodajte malce popra, ter zmes vstavite med fileje in dvignjeno kožo. Ko končate, lepo pogladite, da je površina gladka in enakomerna;
  • fileje posolite in popoprajte;
  • segrejte olivno olje v ponvi in vstavite fileje s kožo, obrnjeno navzdol. Ko porjavi, jih obrnite;
  • dodajte arašide ter še malo pecite, dokler niso lepo popečeni;
  • dodajte pribl. 0,5 dl vode, pokrijte ter kuhajte še 15 min, dokler fileji niso popolnoma kuhani.

PREBERITE TUDI: Okusni krompirjev fondant