Pri pripravi rib se najpogosteje odločimo za postrv, saj priprava ne vzame veliko časa, možnost kombiniranja s solatami in prilogami pa je velika.
Da boste čim hitreje pripravili kosilo in imeli več časa, da se posvetite drugim obveznostim, ki vas čakajo med poletjem, pripravite postrvi v pečici po preizkušenem receptu.
Sestavine
- 4 očiščene postrvi
- šopek česna
- 3 žlice koruzne moke
- suhe zeliščne začimbe
- sol
- poper
- list peteršilja
- 1 limona
- 1 dl belega vina
- 2 žlici olja
Postopek
- V globoko skledo stresemo olje, belo vino, naribano limonino lupinico, limonin sok, poper, sesekljan peteršilj in sesekljan česen. Očiščeno postrv nasolimo in damo v marinado, nato pustimo stati eno uro.
- Nato ribo vzamemo iz marinade, povaljamo v koruzni moki in razporedimo po pekaču, nato pa jo pečemo na 250 stopinjah približno dvajset minut.
- Pečeno postrv prestavimo na krožnik, prelijemo z marinado in postrežemo s pečeno zelenjavo in solato.