Pri pripravi rib se najpogosteje odločimo za postrv, saj priprava ne vzame veliko časa, možnost kombiniranja s solatami in prilogami pa je velika.

Da boste čim hitreje pripravili kosilo in imeli več časa, da se posvetite drugim obveznostim, ki vas čakajo med poletjem, pripravite postrvi v pečici po preizkušenem receptu.

Sestavine

  • 4 očiščene postrvi
  • šopek česna
  • 3 žlice koruzne moke
  • suhe zeliščne začimbe
  • sol
  • poper
  • list peteršilja
  • 1 limona
  • 1 dl belega vina
  • 2 žlici olja

Postopek

  • V globoko skledo stresemo olje, belo vino, naribano limonino lupinico, limonin sok, poper, sesekljan peteršilj in sesekljan česen. Očiščeno postrv nasolimo in damo v marinado, nato pustimo stati eno uro.
  • Nato ribo vzamemo iz marinade, povaljamo v koruzni moki in razporedimo po pekaču, nato pa jo pečemo na 250 stopinjah približno dvajset minut.
  • Pečeno postrv prestavimo na krožnik, prelijemo z marinado in postrežemo s pečeno zelenjavo in solato.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekTo so najpogostejše napake, ki jih delamo pri čiščenju
Naslednji članekGrizenje nohtov je nevarno za zdravje: Še posebej tvegano je za eno skupino ljudi