Najbolj okusna izmed vseh potic je gotovo potratna potica. Bogato polnjena z orehovim in skutnim nadevom, z dvema vrstama biskvita in ovita v kvašeno testo. Navdušila bo še tako zahtevne jedce. Res je malo bolj zahtevna za pripravo, vendar vredna vsake minute, ki jo porabite za pripravo.

Recept v nadaljevanju je pripravila Štefka in mnogi so ga že preizkusili – uspešno! Preverite in se v kulinarično dogodivščino podajte tudi sami. Zaupajte nam, ko vam rečemo, da je vredno.

Sestavine

Svetli biskvit (pečemo dvakrat)

  • 6 jedilnih žlic gladke moke
  • 5 jedilnih žlic sladkorja
  • 5 jajc
  • 1 zavitek vanilijevega sladkorja
  • 1 zavitek pecilnega praška

Temen biskvit 

  • 6 jedilnih žlic gladke moke
  • 5 jedilnih žlic sladkorja
  • 5 jajc
  • 3 jedilne žlice kakava ali temne čokolade v prahu
  • 1 zavitek vanilijevega sladkorja
  • 1 zavitek pecilnega praška
  • Orehov nadev
  • 1 kg mletih orehov
  • 300 ml stepene sladke smetane
  • 200 g sladkorja
  • 150 g stopljenega masla
  • 1 jajce
  • 50 ml ruma

Skutin nadev 

  • 1 kg skute
  • 200 g sladkorja
  • 1 jajce
  • 1 zavitek vanilijevega sladkorja
  • Kvašeno testo
  • 500 g gladke bele moke
  • 200 ml mleka
  • 100 g sladkorja
  • 100 g zmehčanega masla
  • 2 rumenjaka
  • 2 jedilni žlici ruma
  • 1 kocka kvasa
  • 1 ščep soli

Video recept

Vir: www.stefkinedobrote.si

Zadnji prispevki

Prejšnji članekS takšno francosko solato na mizi boste navdušili vse
Naslednji članekNaredi sam: Barvanje pirhov z alu-folijo in jedilnimi barvami