Pomlad je čas, ko nam narava podari mnogo naravnih dobrot – regrat, čemaž, trobentice, šparglje in tudi naš vrt že začenja dobivati pravo podobo. Škoda bi bilo, da vseh naravnih dobrot ne bi izkoristili, kot se spodobi. Regrat verjetno jeste v solati, tokrat pa vam predstavljamo popolnoma drugačno jedi, ki vas bo navdušila. Regrat v piti? Ste že slišali kdaj?

Sestavine za testo

  • 200 g moke
  • 50 g masla
  • 1 jajce
  • 50 ml hladne vode
  • ščepec soli

Sestavine za nadev:

  • 30 dag regrata
  • 20 dag slanine
  • 30 dag skute
  • lonček kisle smetane
  • dve jajci
  • sol in poper po okusu
  • 200 g mozzarele

Postopek

Iz zgornjih sestavin pripravimo testo in ga zavijemo v folijo za živila ter postavimo v hladilnik za dobre pol ure. V tem času pripravimo nadev – očiščen regrat operemo in posušimo ter narežemo na manjše koščke, prav tako na manjše koščke narežemo slanino. V posodi zmešamo jajca, skuto in kislo smetano ter začinimo po okusu, dodamo še slanino in regrat ter dobro premešamo, da se sestavine povežejo med seboj.

Testo razvaljamo po pekaču in po njem razporedimo nadev, nanj pa razporedimo naribano mozzarelo. Pečemo približno pol ure v predogreti pečici na 180 stopinjah celzija.

 


Zadnji prispevki

Prejšnji članek5 nasvetov, kako vaš dom ohraniti vedno čist
Naslednji članek5 stvari, ki jih po mnenju strokovnjakov raje ne hranite v spalnici