Pomlad je čas, ko nam narava podari mnogo naravnih dobrot – regrat, čemaž, trobentice, šparglje in tudi naš vrt že začenja dobivati pravo podobo. Škoda bi bilo, da vseh naravnih dobrot ne bi izkoristili, kot se spodobi. Regrat verjetno jeste v solati, tokrat pa vam predstavljamo popolnoma drugačno jedi, ki vas bo navdušila. Regrat v piti? Ste že slišali kdaj?
Sestavine za testo
- 200 g moke
- 50 g masla
- 1 jajce
- 50 ml hladne vode
- ščepec soli
Sestavine za nadev:
- 30 dag regrata
- 20 dag slanine
- 30 dag skute
- lonček kisle smetane
- dve jajci
- sol in poper po okusu
- 200 g mozzarele
Postopek
Iz zgornjih sestavin pripravimo testo in ga zavijemo v folijo za živila ter postavimo v hladilnik za dobre pol ure. V tem času pripravimo nadev – očiščen regrat operemo in posušimo ter narežemo na manjše koščke, prav tako na manjše koščke narežemo slanino. V posodi zmešamo jajca, skuto in kislo smetano ter začinimo po okusu, dodamo še slanino in regrat ter dobro premešamo, da se sestavine povežejo med seboj.
Testo razvaljamo po pekaču in po njem razporedimo nadev, nanj pa razporedimo naribano mozzarelo. Pečemo približno pol ure v predogreti pečici na 180 stopinjah celzija.
Zadnji prispevki
- Naredi sam: Poskočni velikonočni zajec
- Recept za ocvrta polnjena jajca, odlična za velikonočno pojedino
- Optična iluzija: Vsi vidimo krave, a le ljudje z visokim IQ bodo opazili medveda
- Naredi sam: Barvanje pirhov z alu-folijo in jedilnimi barvami
- Recept: Potratna potica
- S takšno francosko solato na mizi, boste navdušili vse