Če radi zahajate v kitajske restavracije, vam bo tudi ta okusen obrok, ki ga pripravite doma, všeč!

PREBERITE TUDI: Recept: Cvetačna juha s sirom

Sestavine:

  • riževi rezanci;
  • ananas (lahko sveži, lahko iz kompota);
  • por;
  • arašidi (nepraženi in nesoljeni):
  • indijski oreščki;
  • sojina omaka;
  • mešanica začimb za kitajske jedi ali curry;
  • piščanec (po želji).

Postopek

Na kokosovem olju ali maslu prepražite na kolobarje narezan por. Dodajte arašide, indijske oreščke in koščke ananasa. Dolivajte malo vode, dodajte začimbe, posolite in dodajte sojino omako. Za boljšo teksturo lahko potresete nekaj moke in premešate. Za tako praženje in dušenje potrebujete 10 minut.

(Če želite dodati koščke piščanca, ga dodajte pred oreščki in ananasom in seveda pecite dlje časa).

Rezance skuhajte po navodilih na embalaži. Dober tek!

PREBERITE TUDI: Čudovita dekoracija tort

loading...

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.