Če radi zahajate v kitajske restavracije, vam bo tudi ta okusen obrok, ki ga pripravite doma, všeč!
PREBERITE TUDI: Recept: Cvetačna juha s sirom
Sestavine:
- riževi rezanci;
- ananas (lahko sveži, lahko iz kompota);
- por;
- arašidi (nepraženi in nesoljeni):
- indijski oreščki;
- sojina omaka;
- mešanica začimb za kitajske jedi ali curry;
- piščanec (po želji).
Postopek
Na kokosovem olju ali maslu prepražite na kolobarje narezan por. Dodajte arašide, indijske oreščke in koščke ananasa. Dolivajte malo vode, dodajte začimbe, posolite in dodajte sojino omako. Za boljšo teksturo lahko potresete nekaj moke in premešate. Za tako praženje in dušenje potrebujete 10 minut.
(Če želite dodati koščke piščanca, ga dodajte pred oreščki in ananasom in seveda pecite dlje časa).
Rezance skuhajte po navodilih na embalaži. Dober tek!
PREBERITE TUDI: Čudovita dekoracija tort