Bolognese omaka, je klasična omaka za testenine, narejena z mletim mesom in paradižnikom. Slovenci smo jo poimenovali v bolonjsko omako in vsak jo priredi malo po svoje, glede na preference in sestavine, ki jih ima na razpolago. V nadaljevanju vam predstavljamo enostaven in zelo okusen recept.

Sestavine

  • 500 g mletega mesa
  • 170 g čebule
  • dva stroka česna
  • dve žlici paradižnikove mezge
  • sol, črni poper, origano, bazilika in rdeča paprika
  • 800 g pelatov
  • ena žlička sladkorja
  • testenine
Najboljši recept za bolognese omako za testenine
Meso in čebulo prepražimo. Vir: YouTube.com

Postopek

  • V loncu ali litoželezni ponvi prepražimo meso z malo rastlinskega olja.
  • Nato dodamo sesekljano čebulo in česen. Pražimo, dokler ne zadiši.
  • Dodamo mezgo, začimbe in prelijemo s pelati.
  • Vmešamo žlico sladkorja in pustimo, da vre vsaj 5 minut, občasno premešamo.
  • Prilijemo 3 skodelice vrele vode in omako kuhamo najprej 10 minut na močnem ognju, nato še 20 minut na srednji temperaturi.
  • Prelijemo čez testenine in posujemo s parmezanom.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članek5 neverjetnih načinov, kako lahko s peno za britje očistite vaš dom
Naslednji članekIdeje za last minute DIY darila za dan žena