V hladnih spomladanskih dneh in v času velike noči, ko ostaja dimljeno meso, šunka in podobne dobrote, se prileže nekaj okusnega na žlico. Iz starega zvezka od babice smo vam prepisali recept za ričet.

Sestavine za okusen ričet

  • 30 dag ješprenja
  • dimljeno meso / šunka
  • jogurtov lonček fižola
  • 2 žlici olja
  • čebula 
  • 1/4 rumene kolerabe
  • krompirja
  • 2 korenčka
  • zelena
  • peteršilj
  • cel poper
  • kumina
  • lovor
  • sol

PREBERITE TUDI: Ričet po vegansko

Priprava

Na olju pražimo čebulo, ko postekleni dodamo ješprenj, na koleščke narezano korenje, sesekljano zeleno, na kocke narezan krompr in rumeno kolerabo. Dušimo 5 minut in dobro premešamo ter dolijemo vodo. Meso narežemo na kocke (če imate rebra ali kaj podobnega narežite na večje kose) in počasi vmešamo v lonec. Začinimo s soljo, poprom, lovorjevim listom in kumino, ter kuhamo približno eno uro (oziroma dokler ješprenj ni kuhan). Na koncu v lonec vsujemo še peteršilj.

Ješprenj lahko prejšnji dan namočite v vodi in s tem skrajšate čas kuhanja.

PREBERITE TUDI: Čičerikin namaz